Πέμπτη ήττα για την ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από θλιβερά επεισόδια στο ΟΑΚΑ, ο Άγιαξ νίκησε 2-0 την ΑΕΚ και την υποχρέωσε σε πέμπτη ήττα σε ισάριθμα ματς στο φετινό Champions League.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Η ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ τερμάτισε το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ. Η ήττα 2-0 από τον Άγιαξ απέκλεισε οριστικά την Ένωση από οποιαδήποτε συνέχεια, την ώρα που οι Ολλανδοί για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια περνούν στους «16» του Champions League. Το βαρύ κλίμα συνεχίζεται για την Ένωση που δείχνει… βαριά άρρωστη και δεδομένα θα χρειαστεί ριζικές αλλαγές και παρεμβάσεις για να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση στην οποία έχει μπει. Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ κινδυνεύει να γράψει… μαύρες σελίδες ιστορίας αν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League ηττηθεί κι από τη Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ», αφού θα γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα τελειώσει τον όμιλο χωρίς να πάρει ούτε έναν βαθμό…

Μέσα σε όλα, προσθέστε και τη δεδομένη τιμωρία της ΑΕΚ από την UEFA για όλα όσα έγιναν πριν το παιχνίδι, αφού για ακόμα μια φορά η Ελλάδα έγινε… ρεζίλι λόγω επεισοδίων. Στο ΟΑΚΑ υπήρξαν φοβερές συγκρούσεις των χούλιγκαν των δυο ομάδων, ανελέητο ξύλο από τα ΜΑΤ και οι εικόνες έχουν ήδη ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη… Ό,τι χειρότερο, δηλαδή, τόσο για την Ένωση όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Το σίγουρο είναι πως για την κατρακύλα της ΑΕΚ δεν… έφταιγαν οι τρεις ποδοσφαιριστές που με απόφαση του κλαμπ βγήκαν στον… τάκο και μάλιστα αποκλείστηκαν από την αποστολή της ομάδας για το ματς με τον Άγιαξ.  Δεν βοήθησε, δηλαδή, και πολύ η απουσία των Μπακασέτα, Σιμόες και Λαμπρόπουλου τα πλάνα του Ουζουνίδη ο οποίος και πάλι προσπάθησε να παρατάξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση, είχε προετοιμάσει τακτικά την ομάδα του όμως αυτό δεν ήταν αρκετό απέναντι στην ποιότητα που είχαν να αντιπαρατάξουν οι Ολλανδοί.

Μπορεί η ΑΕΚ να μην δέχθηκε την αφόρητη πίεση, να προσπάθησε να βρει τις στιγμές της στο ματς και να έδειχνε πως μπορεί να πάρει – επιτέλους – τον πρώτο της βαθμό, αρκούσε όμως μια από τις γνωστές… επιπολαιότητες του Μάρκο Λιβάια για να την καταστρέψει για ακόμα μια φορά. Ο Κροάτης στο 67’ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και την κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη για τον Λιβάια. Έτσι, ο Τάντιτς εκτέλεσε εύστοχα για τον Άγιαξ ενώ η ΑΕΚ ήταν πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο. Το έργο του Άγιαξ έγινε πολύ πιο εύκολο, με τον Τάντιτς να «χτυπά» και στο 72’ για το τελικό 2-0 των Ολλανδών, που πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη της ομάδας τους.

Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο της ΑΕΚ εντάθηκαν προβληματισμός, απογοήτευση και… θλίψη για το πώς μια ομάδα που πέρσι ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη και κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχει αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια διάλυσης… Το δεδομένο είναι πως στην ΑΕΚ χρειάζετια κάτι δραστικό, που πρέπει να βρεθεί σύντομα αφού η… κατηφόρα στην οποία έχει μπει η ομάδα δείχνει να μην έχει σταματημό.

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λιβάια, Γκάλο (73’Μπογιέ), Τσιγκρίνσκι, Μάνταλος (78’ Κλωναρίδης), Πόνσε (81’ Γιακουμάκης), Χουλτ, Γαλανόπουλος, Άλεφ

ΑΓΙΑΞ (Τεν Χαγκ): Ονανά, Ντε Λιχτ, Βέμπερ, Φαν ντε Μπέκ (86’ Λαμπιάντ), Νέρες, Τάντιτς, Μαζράουι (82’ Κρίστενσεν), Μπλιντ, Σένε, Ντε Γιόνγκ, Ντόλμπεργκ (62’Χούντελαρ)

Πηγή: onsports.gr

 

To Top