Πένθος για τον Τίτο (photos + video)

Η σορός του Τίτο Βιλανόβα αποτεφρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη Περαλάδα, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη γενέτειρά του, Bellcaire d’Emporda, στην επαρχία της Τζιρόνα.

Την τελετή παρακολούθησαν μόνο οι στενοί συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, μετά από παράκληση της οικογένειας του Τίτο, όπως ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το τριήμερο πένθος στην πρωτεύουσα της Καταλονίας αλλά και στην υπόλοιπη Ισπανία και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το βράδυ της Δευτέρας με την νεκρώσιμη ακολουθία που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό της Βαρκελώνης. Η διοίκηση των “μπλαουγκράνα” διαμόρφωσε έναν υπαίθριο χώρο ακριβώς δίπλα στην κεντρική είσοδο του “Καμπ Νόου”, όπου από χθες το πρωί προσήλθαν χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι φίλαθλοι για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους.

Ανάμεσά τους ήταν όλοι οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα, αλλά και παίκτες από τις ακαδημίες της Μασία. Υπολογίζεται ότι πάνω από 15.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο “Καμπ Νόου” για να δώσουν τον δικό τους τελευταίο χαιρετισμό στον πρώην προπονητή της Μπάρσα και επί τέσσερα χρόνια βοηθό του Πεπ Γουαρδιόλα. Οι σημαίες τόσο στο γήπεδο των “μπλαουγκράνα” όσο και στο προπονητικό κέντρο της ομάδας κυματίζουν μεσίστιες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Τίτο.

Σε όλα τα ισπανικά γήπεδα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, κάτι που συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις και στην υπόλοιπη Ευρώπη με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της “Allianz Arena”, την οποία προπονεί ο Πεπ Γουαρδιόλα, ο οποίος ήταν ένα φάντασμα του εαυτού του στον αγώνα των Βαυαρών με την Βέρντερ Βρέμης. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις εκδηλώσεις πένθους στη Βαρκελώνη και την υπόλοιπη Ισπανία.

Πηγή: sport24.gr, Mundo Deportivo, Marca, As, Deia, Opinion de Malaga

To Top