Πέρεθ: “Η Super League θα σώσει οικονομικά τις ομάδες”

Πεπεισμένος πως η European Super League θα σώσει οικονομικά τις ομάδες, εμφανίστηκε μέσω δηλώσεών του ο Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ο πρόεδρος της “κλειστής λίγκας” των 12 ομάδων σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “il Chiringuito” υποστήριξε ότι αυτές οι ομάδες υποχρεώθηκαν να κάνουν αυτή τη νέα λίγκα, καθώς τα οικονομικά προβλήματα που έχουν από την πανδημία είναι πάρα πολλά.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις:

«Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελιχθεί όπως τα πάντα στη ζωή. Το ποδόσφαιρο πρέπει να προσαρμοστεί στις εποχές που ζούμε τώρα. Το ποδόσφαιρο έχει αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον του, τα τηλεοπτικά δικαιώματα μειώνονται. Θέλαμε να κάνουμε τη Super League, η πανδημία μας έδωσε επείγουσα ανάγκη: τώρα είμαστε όλοι καταστραμμένοι στο ποδόσφαιρο”

«Το ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει για να είναι πιο ελκυστικό παγκοσμίως. Αντί να συνεχίσει με το Τσάμπιονς Λιγκ επειδή έχασε το ενδιαφέρον του όπως είχε συμβεί και το 1950, έρχεται αλλαγή, ακόμη και με τη FIFA και την UEFA να είναι εναντίον της. Αλλά έτσι άλλαξε το ποδόσφαιρο»

“Το ελκυστικό πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι οι αγώνες μεταξύ μεγάλων συλλόγων. Έτσι η αξία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αυξάνεται και δημιουργούνται περισσότερα έσοδα. Δεν είναι μόνο οι πλούσιοι που θέλουν τη ESL. Το κάνουμε για να σώσουμε το ποδόσφαιρο γιατί είναι σε μια κρίσιμη στιγμή”.

“Θα γίνει σαν μια πυραμίδα γιατί εμείς οι μεγάλοι σύλλογοι θα έχουμε περισσότερα χρήματα και θα μπορέσουμε να τα επενδύσουμε αγοράζοντας παίκτες. Εάν τα μεγάλα κλαμπ χάσουν τα χρήματά τους όπως συμβαίνει, ολόκληρο το σύστημα ποδοσφαίρου θα καταρρεύσει όπως και το Champions League»

«Η ESL δεν είναι κλειστό πρωτάθλημα, δεν είναι απολύτως αλήθεια. Όποιος κερδίσει τα πέντε διαθέσιμα σημεία θα μπορεί να παίξει με τις άλλες καλύτερες ομάδες στον κόσμο».

Θα μιλήσουμε με την UEFA, όπως είπαμε στη δήλωση μας. Πρέπει να συζητήσουμε με την UEFA τα 5 σημεία που είναι διαθέσιμα στη ESL. Η UEFA εργάζεται στη νέα μορφή του UCL, αλλά ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο

Η UEFA είναι μονοπώλιο, αλλά πρέπει να είναι πιο διαφανής. Εμείς θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 20 χρόνια, είναι σε μια εποχή σοβαρού κινδύνου. Εάν νικήσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ λαμβάνουμε 120 έως 130 εκατομμύρια ευρώ από την UEFA, αλλά με τη Σούπερ Λίγκα θα κερδίσουμε πολλά περισσότερα

“Αν οι παίκτες θα αποκλειστούν από διεθνείς διοργανώσεις και τις εθνικές ομάδες σύμφωνα με την UEFA; Μην ανησυχείτε, αυτό ΔΕΝ θα συμβεί. Δεν θα αποκλειστούν αν συμμετάσχουν στη ESL

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι ως οι άλλοι σύλλογοι της Super League ΔΕΝ θα αποκλειστούν από το Champions League ή τα εγχώρια πρωταθλήματα. 100%, είμαι σίγουρος. Αδύνατο. Δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Ο νόμος μας προστατεύσει. Αυτό είναι αδύνατο»

Τέλος ο Πέρεθ τόνισε πως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι όπως και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ ΔΕΝ θα αποκλειστούν από τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League. “Αδύνατο, μπορώ να το διαβεβαιώσω. 100%. ΣΙΓΟΥΡΑ!”

To Top