Πέτρος Ταρνατώρος: «Γιατί κατεβαίνω στις εκλογές»

Το PRESSARIS θα φιλοξενεί από σήμερα μέχρι και την 1η Ιουλίου απόψεις, θέσεις, σχόλια των υποψήφιων για τις εκλογές της ΚΜΑ της 2ης Ιουλίου.

Ο εκ των υποψηφίων Πέτρος Ταρνατώρος εξηγεί τις δικές τους θέσεις και τους λόγους που κατεβαίνει στις εκλογές.

Αναλυτικά:

“Σε μια στιγμή πολύ κρίσιμη για το μέλλον του εγχειρήματος της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ καθώς και της ποδοσφαιρικής ομάδας αποφάσισα να εκτεθώ προσωπικά ως υποψήφιος και να εκθέσω δημόσια τις απόψεις μου…

Η υποψηφιότητά μου θέλει να σηματοδοτήσει:

1. την επιστροφή στη νηφάλια συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου και την απομάκρυνση από διχαστικές προσωπικές αντιπαραθέσεις. Η σημερινή κατάσταση της ποδοσφαιρικής ομάδας σχετίζεται άμεσα με τον υποβιβασμό της αντιπαράθεσης από τις οραματικές διακηρύξεις στην προσωπική χυδαιολογία. Το βραχυπρόθεσμο επικράτησε του μακροπρόθεσμού και χάθηκε ο προσανατολισμός σε έναν κοινό στόχο. Είναι καιρός η πολυφορεμένη φράση  “ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΑΡΗΣ” να εφαρμοστεί επιτέλους στην πράξη και να μη μένει απλά στα λόγια.

2. τη διόρθωση στο μοντέλο διοίκησης και τη δομή της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ. Εισαγωγή τεχνοκρατικών στοιχείων σε διοικητικό επίπεδο με ταυτόχρονη διεύρυνση του εποπτικού ρόλου του μεγαλομετόχου της ποδοσφαιρικής εταιρίας. Τροποποίηση του καταστατικού με βάση την πρόταση για ένα και μοναδικό διοικητικό συμβούλιο της ΚΜΑ και της ΠΑΕ που θα διορίζει την επιτροπή διοίκησης και διεύθυνσης της ποδοσφαιρικής ομάδας. Μετρήσιμοι στόχοι καθοριζόμενοι από το φορέα και επιλογή αμειβόμενων επαγγελματικών στελεχών.

3. την επαναπροσέγγιση των μελών του φορέα και την ενεργότερη συμμετοχή τους στη λειτουργία του. Πιο τακτικές γενικές συνελεύσεις και συγκρότηση επιτροπών εργασίας για όλο το φάσμα των ζητημάτων που απασχολούν τον φορέα (νομικά ζητήματα, επαγγελματικός αθλητισμός, μουσείο ιστορίας, αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και γηπεδικό ζήτημα κ.α.).

4. την πιο στενή σύνδεση του φορέα με την τοπική κοινωνία και τους φορεις του αθλητισμού. Συμμετοχή στους εορτασμούς των 100 χρονων της απελευθέρωσης της πόλης, προετοιμασία του εορτασμού των 100 χρόνων της ιστορίας του συλλόγου, πρόγραμμα επισκέψεων αθλητών του συλλόγου σε σχολεία της πόλης καi της περιφέρειας, στενή συνεργασία με τον ΑΣ.

5. το νέο και το άφθαρτο. Ανάδειξη νέων ανθρώπων με διάθεση, σοβαρότητα, επαγγελματισμό και στοχοθεσία. Παρακίνηση για συμμετοχή στα κοινά της ομάδας ανθρώπων άφθαρτων από τις προσωπικές αντιπαραθέσεις που “στοιχειώνουν” το σύλλογο.

Δεν παραγνωρίζω τη δυσκολία της διάσωσης και εξυγίανσης του ποδοσφαιρικού τμήματος, όμως, πιστεύω ακράδαντα ότι με σχέδιο και πίστη μπορεί να αναστραφεί η πορεία απαξίωσης και να εξυγιανθεί η ποδοσφαιρική εταιρία. Το μοντέλο διοίκησης της Κοινωνίας δεν είναι μοντέλο γραμμικό ούτε οδηγεί αναγκαστικά στην επιτυχία. Αυτό το λάθος κάναμε και εφησυχάσαμε. Η συνειδητοποίηση των λαθών, οι καθαρές κουβέντες και η καλλιέργεια μιας νοοτροπίας εξωστρεφούς και όχι μίζερης μπορεί να δημιουργήσει προοπτικές συσπείρωσης των φιλάθλων και ανάκαμψης της ομάδας. Είναι αναγκαία αν και όχι από μόνη της ικανή συνθήκη επιτυχίας.

Το έργο είναι δύσκολο και είναι μπροστά μας…”

To Top