Πέτυχε το αγωνιστικό, θετικό πρόσημο η διοίκηση στην (δύσκολη) μεταβατική χρονιά του μπασκετικού Άρη

Ο Άρης ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, καταφέρνοντας σε μια πολύ περίεργη και μεταβατική χρονιά, να πάρει την 6η θέση, με ρεκόρ 13 νίκες και 13 ήττες. Είχε καλές και κακές στιγμές στη διάρκεια της χρονιάς, είχε μια αλλαγή προπονητή που του άλλαξε ριζικά τον χαρακτήρα και την εικόνα μέσα στο γήπεδο και πέρα από τους αριθμούς οι φίλαθλοί του είδαν να παίζουν (επιτέλους με τον σωστό τρόπο) νεαροί παίκτες και να αναδεικνύονται μέσα από την ομαδική προσπάθεια, αλλά και το αποτέλεσμα.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Το γεγονός ότι ο Άρης έγινε μέσα στην διάρκεια της χρονιάς ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, έβγαλε στο γήπεδο έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα, έπαιξε ένα συγκεκριμένο στιλ μπάσκετ βασισμένο σε αρχές και σωστό προσανατολισμό – ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων – και μέσα από αυτή τη διαδικασία οι φίλαθλοί του είδαν να αναδεικνύονται παίκτες όπως ο Βεζένκοφ, ο Μποχωρίδης, ο Μούρτος, ο Δήμας…

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Το ξεκίνημα της χρονιάς ήταν τραγικό. Ο Άρης την… πάτησε με τους Αμερικανούς, έφτιαξε ομάδα χωρίς ξένους ουσιαστικά, γνώρισε συντριβές από Κηφισιά, Ρέθυμνο, Πανιώνιο και έκανε περίπου ένα δίμηνο – και αφού χρειάστηκε να έρθει ο Αγγέλου – για να βρει τα πατήματά του.

ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ: Οι αριθμοί δείχνουν δύο παίκτες. Τον Μιχάλη Πελεκάνο και τον Μοχάμεντ Πάσαλιτς. Ο πρώτος είναι πρώτος σκόρερ σε απόλυτο αριθμό, ο Βόσνιος πρώτος σκόρερ σε μέσο όρο (12π.), αλλά και πρώτος σε ασίστ και σούταρε εξαιρετικά έξω από τα 6,75μ. με 52/117 τρίποντα. Ο Πελεκάνος είχε συνεισφορά σε περισσότερους τομείς της ομάδας.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Βαγγέλης Αγγέλου ότι είπε, το έκανε. Είχε τονίσει στην ήττα από τον Πανιώνιο ότι η ομάδα του θα αρχίζει να παίζει μπάσκετ μετά από έναν μήνα και έτσι έγινε. Είχε ελάχιστες άσχημες στιγμές, μέσα από το δικό του πρόγραμμα αναδείχθηκε ο Βεζένκοφ και οι υπόλοιποι νεαροί και το δικό του ρεκόρ στον φετινό Άρη είναι 13-11, ρεκόρ που δίνει στην ομάδα μπόνους για βελτίωση θέσης, αλλά και μπόνους για την ανάδειξη νεαρών παικτών.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Ξεκίνησε με πολλές αστοχίες, ειδικά στο θέμα των ξένων και της επιμονής στην λύση από την FIBA, αλλά της πιστώνεται η επιλογή Αγγέλου που άλλαξε όλη την πορεία της ομάδας. Εφόσον καταφέρει – όπως ισχυρίζονται με επιχειρήματα – να εξοφλήσει τους παίκτες της φετινής χρονιάς και δεν δημιουργήσει “άνοιγμα” για την επόμενη, θα θεωρηθεί πετυχημένη. Επίσης, υπάρχει η οργάνωση της τιμητικής εκδήλωσης για τον Νίκο Γκάλη και η υπόθεση υπαγωγής της ΚΑΕ στο άρθρο 99, που αν τελικά έχει θετική κατάληξη θα είναι πολύ σημαντικό για την σωστή εξυγίανση της εταιρείας.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Θέση: 6η

Νίκες – Ήττες: 13-13

Επίθεση: 1824 πόντους, 70,1 πόντους μ.ο.

Άμυνα: 1870 πόντους, 71,9 πόντους μ.ο.

Πρώτος σκόρερ: Μιχάλης Πελεκάνος (278π.)

Πρώτος ριμπάουντερ: Αντώνης Ασημακόπουλος (144ρ.)

Πρώτος πασέρ: Μοχάμεντ Πάσαλιτς (57ασ.)

Πρώτος “κλέφτης”: Μιχάλης Πελεκάνος (35κλ.)

Πρώτος μπλοκέρ: Κώστας Χαρίσης (21κοψ.)

Πρώτος σε αξιολόγηση: Μιχάλης Πελεκάνος (11,9β.)

 

 

To Top