Πήραν τα πρώτα στοιχεία από τη ΦΑΕ, ζήτησαν “μερική βεβαίωση” χρεών για το δημόσιο, δεν υφίσταται το ποσό των 7 εκατ. ευρώ για το 44

Μετά την τρίωρη σύσκεψη των νομικών του Άρη με τον μεσολαβητή (Λουδοβίκος Σιλάβος) που όρισε το δικαστήριο, κιτρινόμαυρη αντιπροσωπεία βρέθηκε σήμερα στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης για να προχωρήσει το θέμα των χρεών και του διακανονισμού με το δημόσιο.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν στη ΦΑΕ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Ηλιάδης, ο νομικός Αργύρης Αργυριάδης και ο λογιστής  Μπάμπης Κωτσιόπουλος.

Οι κίτρινοι ζήτησαν και πήραν τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το ακριβές χρέος της ΠΑΕ. Όπως σημειώνεται σε άλλο ρεπορτάζ, ο Λουδοβίκος Σιλάβος έχει υποβάλλει αίτηση στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να λάβει την καρτέλα της ΠΑΕ Άρης και να διαπιστώσει το σύνολο των οφειλών της προς το Δημόσιο, μέχρι και την 17 Μαΐου, μέρα κατά την οποία άνοιξε η διαδικασία από το δικαστήριο, καθώς και το ποσό που χρωστά η εταιρία σε ΦΠΑ. Με την ταυτοποίηση των οφειλών, θα κατατεθεί από τον μεσολαβητή και η πρόταση διακανονισμού του Άρη προς το Δημόσιο.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι δεν υπάρχει πουθενά το ποσό των 7 εκατομμυρίων για το άρθρο 44, ενώ η ΠΑΕ έχει αποπληρώσει όλες τις δόσεις μέχρι σήμερα (αλλά και την δόση του Οκτωβρίου του 2013. Οι δόσεις που απομένουν είναι ύψους συνολικά 150.000 ευρώ και αφορούν τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 2014.

Η ΠΑΕ Άρης ζήτησε “μερική βεβαίωση” από τη ΦΑΕ για τα χρέη της προς το δημόσιο (εξαιρούνται αυτά που είναι ρυθμισμένα στο Νόμο Ορφανού και στο άρθρο 44) και με αυτή θα ξεκινήσει από την ερχόμενη βδομάδα η διαπραγμάτευση με το δημόσιο. Η βεβαίωση αυτή αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

To Top