Πήρε και το Σούπερ Καπ η Λίβερπουλ στη ματσάρα με την Τσέλσι

Στη… ματσάρα του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ η Λίβερπουλ αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη στα πέναλτι και επικρατώντας με 5-4 της Τσέλσι (1-1 η κανονική διάρκεια, 2-2 η παράταση) κατέκτησε το τρόπαιο στην Πόλη. 

Ένα ματς που αποζημίωσε όσους έκατσαν να το παρακολουθήσουν. Ο πρώτος αγγλικός εμφύλιος στην ιστορία του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ έμελλε να κριθεί στη ρώσικη ρουλέτα. Λίβερπουλ και Τσέλσι είχαν από ένα ημίχρονο στα πρώτα 90’, ενώ στην παράταση οι Λονδρέζοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν γρήγορα το γκολ που δέχθηκαν και να στείλουν το ματς στην ψυχοφθόρο διαδικασία. Εκεί, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και έτσι χάρη στην επέμβαση του Άντριαν στο πέμπτο πέναλτι των «μπλε» κατέκτησε το τρόπαιο.

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Γιούργκεν Κλοπ επέλεξε τον Άντριαν κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα με Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ματίπ και Ρόμπερτσον. Τριάδα στα χαφ με Φαμπίνιο, Χέντερσον και Μίλνερ και στην επίθεση τους Μανέ, Σαλάχ και Τσάμπερλειν.

Από την πλευρά του ο Φρανκ Λάμπαρντ τον Κέπα κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα με Αθπιλικουέτα, Ζούμα, Κρίστενσεν και Έμερσον. Τριάδα στη μεσαία γραμμή με Ζορζίνιο, Καντέ και Κόβασιτς και στην επίθεση Πούλισικ, Πέδρο και Ζιρού.

Οι παίκτες της Τσέλσι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς κερδίζοντας τις περισσότερες προσωπικές μοναμαχίες. Παρ’ όλα αυτά, οι «ρεντς» ήταν αυτοί που πρώτοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 16’ όταν ο Σαλάχ βρέθηκε απέναντι στον Κέπα και τον πλάσαρε, χωρίς όμως να καταφέρει να τον νικήσει. Η «απάντηση» της Τσέλσι στις χαμένες ευκαιρίες ήρθε στο 22’ όταν ο Πέδρο μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση σούταρε δυνατά σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι του Άντριαν.

Ο συνήθης ύποπτος!

Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Λάμπαρντ πατούσαν όλο και καλύτερα στο γήπεδο ψάχνονατς περισσότερο το γκολ σε σχέση με τους αντιπάλους τους. Η υπέροχη αυτή αποτυπώθηκε στον πίνακα του σκορ στο 36’ όταν ο Πούλισικ έβγαλε υπέροχη πάσα στον Ζιρού και εκείνος πλάσαρε σωστά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να βάλει τους Λονδρέζους μπροστά στο σκορ. Ο Ζιρού που ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ στο Μπακού. Οι «μπλε» συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό όντας πιο συγκεντρωμένοι, ενώ με μία υπέροχη ατομική ενέργεια του Πούλισικ θα σκόραραν στο 41’ όμως το γκολ δεν μέτρησε με τον Αμερικανό να ξεκινά την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους με την Τσέλσι να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0.

Ισοφάριση με το… καλησπέρα στην επανάληψη

Πριν καλά καλά μπουν οι δύο ομάδες στο ρυθμό του δευτέρου μέρους, η Λίβερπουλ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Φιρμίνιο πρόλαβε την έξοδο του Κέπα, έδωσε στον Μανέ και εκείνος με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Λίβερπουλ έχοντας και την ψυχολογία υπέρ της συνέχισε να απειλεί και στο 52’ θα μπορούσε να σκοράρει και πάλι όμως το σουτ του Χέντερσον κόντραρε και την τελευταία στιγμή ο Κέπα κατάφερε να αντιδράσει σωστά.

Οι «ρεντς» έφτασαν μία… ανάσα από το δεύτερο τέρμα στο 75’, ωστόσο, ο Κέπα απέδειξε γιατί αποτελεί μέχρι και σήμερα την πιο ακριβή μεταγραφή τερματοφύλακα στον κόσμο. Αρχικά έδιωξε με δυσκολία το σουτ του Σαλάχ μέσα από την περιοχή, ενώ ο Ισπανός ακούμπησε όσο έπρεπε την μπάλα στο σουτ του Φαν Νταίκ που πήρε το ριμπάουντ για να την στείλει στο δοκάρι. Παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων να πετύχουν το «χρυσό» γκολ στο τελευταίο τέταρτο των 90’, αυτό δεν συνέβη και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Η χαρά των «ρεντς» κράτησε λίγο

Με πέντε λεπτά να έχουν κυλήσει στο έξτρα μισάωρο ήρθε και πάλι ο Μανέ να δώσει τη λύση για τη Λίβερπουλ. Ο Σενεγαλέζος με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή μετά από γύρισμα του Φιρμίνιο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κέπα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Πριν καλά καλά προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Κλοπ, ήρθε η «απάντηση» των «μπλε». Η Φραπάρ έδειξε την άσπρη βούλα μετά από προσπάθεια του Άντριαν πάνω στον Άμπραχαμ και ο Ζορζίνιο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για να αποκαταστήσει και πάλι την ισορροπία.

Η Τσέλσι είχε την ευκαιρία στο 112’ με τον Μάουντ να σουτάρει και τον Άντριαν να διώχνει εντυπωσιακά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Πέδρο έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι άουτ. Στα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε κάτι και το ματς οδήγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι:

Φιρμίνιο 1-0

Ζορζίνιο 1-1

Φαμπίνιο 2-1

Μπάρκλει 2-2

Οριγκί 3-2

Μάουντ 3-3

Αλεξάντερ Άρνολντ 4-3

Έμερσον 4-4

Σαλάχ 5-4

Άμπραχαμ (Απέκρουσε ο Άντριαν)

Λίβερπουλ: Αντριάν, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (91’ Αλεξάντερ Άρνολντ), Φαμπίνιο, Χέντερσον, Μίλνερ (64’ Βαϊνάλντουμ), Τσαμπερλέιν (46’ Φιρμίνο), Σαλάχ, Μανέ (103′ Οριγκί)

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Έμερσον, Κρίστενσεν (85’ Τομόρι), Ζούμα, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Πέδρο, Πούλισικ (74’ Μάουντ), Ζιρού (74’ Άμπραχαμ)

 

To Top