ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πίνακας για τον Άλκη “γροθιά” κατά της βίας από το Γυμνάσιο Παφίλων Λέσβου! (photos)

Πίνακας για τον Άλκη “γροθιά” κατά της βίας από το Γυμνάσιο Παφίλων Λέσβου! Μια δημιουργία που βρίσκετε στους διαδρόμους του Γυμνασίου και στέλνε το μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρεται σχετικά με τον πίνακα αυτόν:

“Μεγαλώστε τα παιδιά σας με αγάπη. Μην δηλητηριάζετε την ψυχή τους με μίσος και φανατισμό. Καλλιεργείστε τους την ενσυναίσθηση. Μάθετε στα παιδιά σας να σέβονται τους άλλους ανθρώπους, να σέβονται τις επιλογές αυτών, να έχουν κατανόηση και ανοχή.

Διδάξτε τους πως μόνο με την αγάπη ο κόσμος γυρίζει. Μην φτιάχνετε δολοφόνους με την αδιαφορία σας και την ενστάλλαξη των δικών σας κόμπλεξ, αδυναμιών και απωθημένων. Πριν κάποιες μέρες δολοφονήθηκε ο Άλκης, αύριο μπορεί να είναι το δικό σας παιδί στη θέση του. Άλεξ, Βαγγέλης Γιακουμάκης, Ελενη Τοπαλούδη, Άλκης Καμπανός. Φτιαξτε σωστούς ανθρώπους, να έχουν αρχες και αξίες. Ευγένια και καλοσύνη.

Αυτό είναι το μόνο νόημα της ζωής, αν αυτή η ζωή που ζούμε έχει τελικά κάποιο νόημα. Η αγάπη, η αγκαλιά, το χάδι, το απλωμένο χέρι στους άλλους ανθρώπους, η αποδοχή. Να σταματήσουμε να θρηνούμε παιδιά. Να σταματήσουν οι γονείς να μετατρέπονται σε ζωντανούς νεκρούς.

Το έργο δημιούργησε η ζωγράφος ‘Ασπα Δεληγιάννη”.

Για το έργο έγραψε και ο διευθυντής του Γυμνασίου:

“Πολλοί είπαμε βρέθηκε σε λάθος μέρος , σε λάθος στιγμή, τι ατυχία… Όχι δεν ήταν η κακιά στιγμή, όχι δεν ήταν ατυχία, δολοφονία ήταν κι αν δεν ήταν ο Άλκης μπορεί να ήταν το δικό σας το παιδί.  Ας κοιτάξουνε στα μάτια οι δολοφόνοι τους γονείς του παιδιού αυτού, για να δούνε τον πόνο που προκάλεσαν, αφαιρώντας βίαια τη ζωή του, τη ζωή ενός παιδιού που απλά ήθελε να βγει και να περπατήσει όπως κάθε παιδί θέλει να περπατήσει μαζί με τους φίλους του στους δρόμους της πόλης του και να ρουφήξει κάθε δευτερόλεπτο ζωής και χαράς. Είναι στα χέρια τα δικά μας, στα δικά σας, να μεγαλώσουμε σωστούς πολίτες, πολίτες που αγαπάνε τον συνάνθρωπό τους, πολίτες που θα συντρέχουν στις δύσκολες στιγμές και θα γιορτάζουν μαζί στις χαρούμενες στιγμές. Αναπαύσου εν ειρήνη, ελπίζω ο ατελείωτος πόνος των γονιών σού να είναι κίνητρο για εμάς να μεγαλώσουμε πιο υγιείς γενιές. Σε ευχαριστούμε και για αυτή την δημιουργία σου Άσπα Δεληγιάννη.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Παμφίλων Χριστόφορος Μουρουγιάννης”.

To Top