Πίρλο: “Δεν πρόδωσα την Μίλαν για να πάω στην Γιουβέντους, έκλαιγα μέχρι τελευταία στιγμή”

Η μετακίνησή του από την Μίλαν στην Γιουβέντους το 2011 αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο όχι μόνο στην καριέρα αλλά και στη ζωή του Αντρέα Πίρλο, με τον Ιταλό να εξιστορεί μέσω συνέντευξής του πως δεν έφυγε από τους ροσονέρι για τα χρήματα.

Ο Αντρέα Πίρλο ήταν από τους βασικούς συντελεστές της εξαιρετικής παρουσίας της Μίλαν από το 2001 μέχρι το 2011 όπου ήταν εκεί (μεταξύ άλλων πήρε μέρος σε τρεις τελικούς Champions League και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο το 2003 και το 2007), όμως το καλοκαίρι του 2011 πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τους ροσονέρι και να μετακομίσε σε μία “εχθρό”: την Γιουβέντους.

Εκείνη η επιλογή του είχε κάνει πολλούς φίλους των διαβόλων να πικραθούν, με τον νυν τεχνικό της Φατίχ Καραγκουμρούκ να μην έχει ξεχάσει εκείνη την εποχή και να αναφέρεται σε αυτήν σε συνέντευξή του, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές εκείνης της υπόθεσης.

“Η Μίλαν ήθελε να μου κάνει συμβόλαιο μόνο για έναν χρόνο, όπως στον Αμπροζίνι, στον Νέστα και στον Γκατούζο. Εγώ πίστευα ότι άξιζα περισσότερο.

Με ενοχλεί να θεωρούμαι προδότης, έκλαψα πάρα πολύ μέχρι την τελευταία στιγμή επειδή θα έμενα για όλη τη ζωή μου στην Μίλαν.

Δεν έφυγα για τα χρήματα”, τόνισε ο Πίρλο, που δεν δίστασε να μιλήσει και για την ιδιαίτερη σχέση που έχτισε στην Γιουβέντους με τον νυν προπονητή της Τότεναμ, Αντόνιο Κόντε:

“Οι προπονήσεις που κάνει είναι εξαντλητικές αλλά τις βρίσκεις μπροστά σου στο γήπεδο. Σου δίνει συμβουλές και πολλές λύσεις. Όταν στα 31 σου χρόνια αρχίζεις να δουλεύεις με αυτό τον τρόπο, επεκτείνεται η καριέρα σου”.

Υπενθυμίζεται ο “Maestro” είχε εξαιρετική παρουσία και στην Γιουβέντους κατακτώντας 7 εγχώριους τίτλους σε τέσσερις σεζόν του στο Τορίνο, με τον τελευταίο σταθό της καριέρας του ως παίκτης να είναι η Νιου Γιορκ Σίτι, με την οποία αγωνίστηκε από το 2015 μέχρι το 2017 (κρέμασε τότε τα παπούτσια του σε ηλικία 38 ετών).

To Top