Παίκτης της χρονιάς στην Αγγλία ο Φαν Πέρσι

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης της σεζόν 2011/12 για την Πρέμιερ Λιγκ, μετά από ψηφοφορία της ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, ενώ το βραβείο για τον καλύτερο νέο παίκτη πήγε στον Κάιλ Γουόκερ.

Διαβάστε όλα τα νέα για το αγγλικό ποδόσφαιρο στο PremierLeague.gr

Ο Ολλανδός άφησε πίσω του τρεις παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι, τους Σέρχιο Αγουέρο, Νταβίντ Σίλβα, Τζο Χαρτ, το μέσο της Τότεναμ, Σκοτ Πάρκερ, και τον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ.

Ο 28χρονος άσος διανύει την καλύτερη σεζόν του με τη φανέλα της Άρσεναλ, έχοντας σημειώσει 27 γκολ στο πρωτάθλημα και παίρνοντας το βραβείο στα χέρια του, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό όταν η αναγνώριση έρχεται από τους αντιπάλους μου. Όλοι αγωνιζόμαστε για τη νίκη και όταν οι συνάδελφοί σου σε θεωρούν τον κορυφαίο είναι ιδιαίτερο. Δε θα κατάφερνα τίποτα χωρίς τη βοήθεια των συμπαικτών μου. Για παράδειγμα, ο Γουόλκοτ μου έχει δώσει 12 ασίστ».

Ο Κάιλ Γουόκερ, από την πλευρά του, σημείωσε: «Δεν το περίμενα. Συνήθως αυτά τα βραβεία τα κερδίζουν οι επιθετικοί. Είναι πραγματικό σημαντικό να σε επιλέγουν οι συνάδελφοί σου ως τον καλύτερο και εύχομαι, πέρα από τις ατομικές διακρίσεις, να κατακτήσω τίτλους και με την Τότεναμ».

Πηγή: PremierLeague.gr

To Top