«Παίξαμε ως μεγάλη ομάδα, έπρεπε να βάζαμε άλλα 2-3 γκολ»

Η νοοτροπία και η εμφάνιση μεγάλης ομάδας που είχε ο Άρης από το ξεκίνημα, ήταν το κλειδί για το θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού, όπως υποστήριξε ο Χαβιέρ Ουμπίντες, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι.

«Είχαμε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά γι’ αυτό το παιχνίδι. Αυτή τη φορά, απέδωσε η προετοιμασία μας. Βγήκαμε στο γήπεδο με στόχο να έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας, να πιέσουμε πολύ τον αντίπαλο, όπως πρέπει να κάνει μια μεγάλη ομάδα. Αξίζαμε να βάλουμε τουλάχιστον άλλα δύο – τρία γκολ, πιστεύω. Ο προπονητής μας πρέπει να έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα μας στο ξεκίνημα του παιχνιδιού», είπε ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός και συμπλήρωσε:

«Έχουμε πλήρη επίγνωση για την κατάσταση της ομάδας και δεν ξεχνάμε ότι προερχόμασταν από άλλο ένα κακό παιχνίδι, με τον Πανιώνιο. Χθες, όμως, κερδίσαμε την ομάδα που κατά τη γνώμη μου αποδίδει καλύτερα στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα με σπουδαίο τρόπο. Είναι ένα μεγάλο ‘συν’ για την ψυχολογία μας το γεγονός ότι νικήσαμε τον Παναθηναϊκό με έναν τέτοιο, ξεκάθαρο τρόπο».

Αναφορικά με το βραβείο του «MVP» της 12ης αγωνιστικής, το οποίο έχει ήδη εξασφαλισμένο, ο Χαβιέρ Ουμπίντες σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, πρώτα απ’ όλα για τη νίκη που πήραμε και φυσικά και για το γεγονός ότι ο κόσμος επιβραβεύει την εμφάνισή μου. Ελπίζω να αναδειχθώ κορυφαίος παίκτης της αγωνιστικής, θα είναι κάτι πολύ όμορφο!».

Όσο για το ρόλο του στους «κίτρινους», επισήμανε: «Ήρθα στον Άρη με μεγάλες φιλοδοξίες, επειδή ήξερα ότι είναι μια μεγάλη ομάδα, που πρέπει να βρίσκεται πάντα τουλάχιστον ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες. Γνώριζα ότι υπήρχαν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και ήρθα να συνεισφέρω κι εγώ. Συνεχίζω να έχω τον ίδιο ενθουσιασμό και θέλω να τον δείχνω σε κάθε παιχνίδι».

Ρωτήθηκε, μάλιστα, και για τη θέση αριστερού χαφ – εξτρέμ, στην οποία τον έχει τοποθετήσει ο Μίχαλ Πρόμπιερζ: «Είναι πρωτόγνωρο για μένα να παίζω στην αριστερή πλευρά, αλλά από την στιγμή που το ζητά ο προπονητής μου, ακολουθώ τις οδηγίες του μετά χαράς, θέλοντας να αποδείξω ότι μπορώ να ανταποκριθώ σ’ αυτό που θέλει από εμένα».

Επίσης, ο Αργεντινός μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον πρώην προπονητή του σε Ολυμπιακό Βόλου και Άρη, τον Σάκη Τσιώλη: «Έχω μεγάλο σεβασμό για τον κ. Τσιώλη και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη, επειδή μου άνοιξε την πόρτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύαμε πολύ στις δυνατότητές του, όπως και στις δυνατότητες του ρόστερ, όμως τα αποτελέσματα δυστυχώς δεν ήταν αυτά που θέλαμε. Με το νέο προπονητή έχουμε δύο νίκες, συνεχίζουμε να δουλεύουμε όπως και με τον κ. Τσιώλη, αλλά πλέον τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά».

Ο Ουμπίντες αποκάλυψε ότι είναι οπαδός της Ρίβερ Πλέιτ, αλλά και ότι του αρέσει να βλέπει όμορφη ατμόσφαιρα στα γήπεδα, ακόμα κι αν πρόκειται για τους… πανηγυρισμούς της μισητής Μπόκα Τζούνιορς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!
«Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο ζούμε το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή. Ακόμα και το να βλέπω τους οπαδούς της Μπόκα να πανηγυρίζουν, είναι κάτι πολύ όμορφο», είπε, προτού μιλήσει για το… «Μπομπονέρα» της Θεσσαλονίκης:

«Κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδό μας, οι φίλαθλοι του Άρη μου θυμίζουν την πατρίδα μου, με τα τύμπανα και τα συνθήματά τους! Μου φέρνουν στο μυαλό την ένταση και το πάθος που έχουμε και στην Αργεντινή, δημιουργώντας μια πραγματική γιορτή σε κάθε αγώνα».

Ως προς το φετινό στόχο του Άρη στο πρωτάθλημα, δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Για εμάς θα είναι δύσκολο να φτάσουμε στην πρώτη τριάδα, αλλά ο Άρης χρειάζεται και είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται τουλάχιστον στην πεντάδα. Θα προσπαθήσουμε σ’ αυτά τα τελευταία παιχνίδια του α’ γύρου να καλύψουμε το χαμένο βαθμολογικό έδαφος, έτσι ώστε στο β’ γύρο να πλησιάσουμε πιο κοντά στους στόχους μας και στις υψηλές θέσεις που αρμόζουν στην ομάδα μας».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι το κυνήγι του τίτλου μοιάζει με υπόθεση για τρεις: «Είναι ξεκάθαρο ότι προβάδισμα για τον τίτλο έχουν ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, που έχουν αποσπαστεί στη βαθμολογία. Όπως είπα και πριν, θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Είναι όμως ακόμα νωρίς για συμπεράσματα».

Μαζί με τον άσο του Άρη, στην εκπομπή της NOVA εμφανίστηκε και ο μικρός γιος του, Φακούντο, ο οποίος… παρέδωσε μαθήματα ελληνικών! «Εγώ δεν μπήκα για να ψηφίσω τον μπαμπά μου για καλύτερο παίκτη της αγωνιστικής, αλλά το έκανε η μαμά μου! Μιλάω καλύτερα ελληνικά από τον μπαμπά και του μαθαίνω κάποια πράγματα! Κι αυτός, όμως μου μαθαίνει ποδόσφαιρο», είπε ο αξιαγάπητος Ουμπίντες τζούνιορ…

To Top