Χωρίς κατηγορία

Παίρνει τα στοιχεία, αύριο συνάντηση, ξεκαθαρίζει του Ηλιάδη

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα του Δημήτρη Ηλιάδη, ο οποίος δείχνει έτοιμος να εμπλακεί διοικητικά στον Άρη. Το θέμα παραμένει ανοιχτό. Σήμερα αναμένεται να συγκεντρωθούν τα στοιχεία που ζήτησε ο πρώην πρόεδρος, αύριο θα γίνει η συνάντηση και μέχρι το τέλος της εβδομάδας το θέμα ξεκαθαρίζει.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ έκανε ένα δυναμικό «μπάσιμο» για να αναλάβει τη διαχείριση της κιτρινόμαυρης ποδοσφαιρικής εταιρίας. Στην τελευταία συνάντηση του με το προεδρείο  της Κοινωνίας Μελών Άρη, την περασμένη Παρασκευή, ο Δημήτρης Ηλιάδης γνωστοποίησε τις προθέσεις του και έκανε ξεκάθαρο ότι στην παρούσα φάση «ενδιαφέρεται να αναλάβει τη διαχείριση της ομάδας, με στόχο να τη βοηθήσει να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα».

Παράλληλα, όπως ανέφερε, είναι έτοιμος να επενδύσει κεφάλαια για να εξυπηρετηθούν οι άμεσες υποχρεώσεις και να λάβει ο Άρης πιστοποιητικό συμμετοχής. Την ίδια ώρα περιμένει πλήρη εικόνα για τα οικονομικά της ΠΑΕ, επιθυμία που κρίθηκε λογική από τα μέλη της Κοινωνίας.

Ζήτησε από το  δ.σ. του φορέα συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία από το λογιστήριο της ΠΑΕ, τα οποία θα του δώσουν σαφή εικόνα της κατάστασης. Tα στοιχεία αυτά αναμένεται να συγκεντρωθούν μέχρι σήμερα και να τεθούν εις γνώση του Ηλιάδη. Αύριο Τρίτη αναμένεται να γίνει η νέα συνάντηση και μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ολοκληρωθεί θετικά ή αρνητικά το θέμα.

 Παράλληλα, ζήτησε να “παγώσουν» οι μεταγραφές, με το σκεπτικό ότι εάν αναλάβει τελικά, τότε θα ανέβει και το μεταγραφικό μπάτζετ.

Η επιθυμία αυτή έγινε γνωστή στα μέλη της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ, αλλά η θέση τους είναι συγκεκριμένη: η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται. Εφόσον βρεθούν οι παίκτες που ικανοποιούν τον προπονητή θα προχωρήσουν οι μεταγραφές. Δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος. Φυσικά, όλοι εύχονται να υπάρχει αίσιο τέλος και να βρεθεί η ιδανική λύση για την επιβίωση του συλλόγου. Αλλά αυτό αποτελεί παράλληλη κίνηση, σε σχέση με την επιθυμία όλων να παρουσιαστεί αγωνιστικά όσο το δυνατόν πιο έτοιμη η ομάδα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση εάν ο Ηλιάδης αποφασίσει να εμπλακεί, η διαδικασία θα είναι η εξής:

1. Θα καταβάλει άμεσα ένα ποσό στα ταμεία της ΠΑΕ ώστε να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες.

2. Θα κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να επικυρωθεί η συμφωνία από τη γενική συνέλευση της Κοινωνίας. Σίγουρα μια διαδικασία που απαιτεί μέρες. 
3. Θα ξεκαθαρίσει εάν θα είναι ο ίδιος στην ΠΑΕ ή εκπρόσωπος του, από τη στιγμή που μένει τα τελευταία 20 χρόνια στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

4. Θα καθοριστεί το πλαίσιο των ασφαλιστικών δικλείδων ανάμεσα σε ΠΑΕ και Ηλίάδη.

Από κει και πέρα σε ότι αφορά το ζήτημα της φορολογικής ενημερότητας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλιάδης διαβεβαίωσε τα μέλη του φορέα ότι  κάθε περίπτωση ο Άρης, έχοντας τις λύσεις για να κλείσει ευνοϊκά το θέμα.

To Top