ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιος… Ενκουλού. πρεμιέρα στο Κατάρ με το Καμερούν κόντρα στην Ελβετία!

Πρεμιέρα για την Εθνική Καμερούν και τον Νικολά Ενκουλού στο Παγκόσμιο Κύπελλο σήμερα κόντρα στην Ελβετία!

Ο στόπερ του Άρη είναι παρών στο Κατάρ και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στο βασικό σχήμα στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων της ομάδας της Αφρικής σε ένα παιχνίδια που γίνεται για τον 7ο όμιλο της διοργάνωσης στο «Στάδιο Αλ Ζανούμπ» (40.000 θ.) της Αλ Βάκραχ.

Με τον εμβληματικό Ριγκομπέρτ Σονγκ στο τιμόνι του από τον περασμένο Φλεβάρη (137 συμμετοχές με το εθνόσημο ως παίκτης), ο 46χρονος τεχνικός αντικατέστησε τον Πορτογάλο Τόνι Κονσεϊσάο, μετά την 3η θέση στο Κόπα Άφρικα, στα γήπεδα του Καμερούν.

Επική η πρόκριση στην τελική φάση, αρχικά κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλό της με νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού (1-0) στην τελευταία αγωνιστική, σε ματς όπου της έκαναν μονάχα οι τρεις βαθμοί. Στα πλέι οφ, το ζευγάρωμα κόντρα στην Αλγερία ήταν φουλ οριακό (1-1 συνολικό σκορ), πήρε την πρόκριση με γκολ του Εκαμπί στο 120+4’.

Είναι η 8η συμμετοχή σε τελική φάση Μουντιάλ για το Καμερούν, στόχος πρώτα από όλα να φανεί αξιοπρεπές και να αφήσει πίσω του τις δύο τελευταίες διοργανώσεις (2010, 2014), εκεί όπου μέτρησε μόνο ήττες και αρνητικές κατά κύριο λόγο εμφανίσεις. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πάντως και πρώην σεσημασμένος σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων, Σάμουελ Ετό, ανέβασε τον πήχη στο… Έβερεστ, δηλώνοντας πως στόχος είναι ο τελικός της διοργάνωσης!

Έδειξε τις προθέσεις του ο Σονγκ στο φιλικό με τον Παναμά (1-1), η απόδοση της ομάδας στο παιχνίδι αυτό δεν ήταν καλή. Όμως το 4-3-3 θα είναι το βασικό σχήμα του 46χρονου τεχνικού, με τον αμυντικό του Άρη να είναι το φαβορί για να ξεκινήσει στο κέντρο της άμυνας.

Η πιθανή ενδεκάδα: Α. Ονανά – Φάι, Καστελέτο, Ενκουλού, Τολό – Ανγκισά, Χόνγκλα, Εντσάμ – Εμπεμό, Αμπουμπακάρ, Εκαμπί

To Top