Παγκόσμιο Γυναικών: Μετά το Κατάρ, η FIFA σκέφτεται να μεταφέρει και τη διοργάνωση των γυναικών τον χειμώνα

Η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει τη διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη για του χρόνου, από τις 20 Ιουλίου στις 20 Αυγούστου, στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία τον χειμώνα!

Σύμφωνα με την «L’Equipe», η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξετάζει να αναβάλει μερικούς μήνες το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών για να επωφεληθεί από τις ευνοϊκότερες καιρικές συνθήκες και την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. Το Μουντιάλ γυναικών του 2023 θα μπορούσε έτσι να έχει την ίδια… μοίρα με το αντίστοιχο των ανδρών στο Κατάρ και επόμενο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Όπως και με αυτές τις δύο τελευταίες διοργανώσεις, η FIFA γνωρίζει ότι οι συνθήκες για τη διοργάνωση δεν θα είναι ιδανικές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2023 κι έτσι ο διεθνής οργανισμός πρόσφατα συμβουλεύτηκε αρκετούς Ευρωπαίους ηγέτες για την πιθανή αναβολή μερικών μηνών, δηλαδή να μετακινηθεί από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Αν κι αυτές οι συζητήσεις είναι προς το παρόν ανεπίσημες, δείχνουν τους προβληματισμούς της FIFA σχετικά με τις ημερομηνίες που είχαν αρχικά προγραμματιστεί. Αυτή τη φορά, δεν είναι ο φόβος για την έντονη ζέστη, γιατί η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία βιώνουν τον χειμώνα τους κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, αλλά περισσότερο οι δυνητικά άφθονες βροχές και οι πολύ μικρότερες σε διάρκεια μέρες.

Ωστόσο, η γαλλική εφημερίδα δεν αναφέρει εάν αξιωματούχοι στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία έχουν ερωτηθεί σχετικά. Το έργο τους που έχει ήδη ολοκληρωθεί για τη διοργάνωση αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών και έτσι θα πλήρωναν αναγκαστικά το τίμημα για μια πιθανή καθυστέρηση αρκετών μηνών.

Η FIFA από πλευράς της ανησυχεί επίσης για την κάλυψη του γεγονότος από τα μέσα ενημέρωσης. Σημειώνει ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών θα «υποφέρει» από τη διαφορά ώρας με την Ευρώπη. Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι το πρωί σε ώρα Γηραιάς Ηπείρου και τα ΜΜΕ δεν βιάζονται να τους μεταδώσουν στα μέσα του καλοκαιριού, που παραδοσιακά είναι εκτός αιχμής.

Όπως εξηγεί η Equipe, ο διεθνής φορέας πόνταρε σε ποσά τηλεοπτικών δικαιωμάτων τουλάχιστον ίσων με αυτά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 (20 εκατ. ευρώ για το TF1) αλλά οι προτάσεις που ελήφθησαν είναι σημαντικά χαμηλότερες. Μια αλλαγή στο ημερολόγιο θα μπορούσε να… αναζωογονήσει το ενδιαφέρον των ραδιοτηλεοπτικών φορέων.

 

To Top