ΠΑΕ Άρης, 10 Νοεμβρίου 2004: Η… επανεκκίνηση

Σημαντική η σημερινή ημερομηνία για τον Άρη, μια και σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια ο σύλλογος έκανε την δική του… επανεκκίνηση, παίρνοντας το φιλί της ζωής, βουλιαγμένος όντας σε εκατομμύρια χρέη.

Στις 10 Νοεμβρίου 2005, η ΠΑΕ Άρης προχωρούσε με τόλμη στην υπαγωγή της στο άρθρο 44. Οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου αυτού έδωσε τη δυνατότητα στον σύλλογο, να απαλλαγεί από το βάρος χρεών που άγγιζαν τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ. Εκείνο το… βουνό των χρεών μειώθηκε περίπου στα 3 εκατομμύρια ευρώ

Αξίζει να επισημάνουμε ότι για να γίνει πράξη αυτό το εγχείρημα χρειάστηκε σκληρός και επίπονος αγώνας ώστε το μεγαλύτερο ποσοστό των πιστωτών να συμφωνήσει. Ακόμη ακολούθησαν αρκετοί δικαστικοί αγώνες, με το δημόσιο ως κύριο αντίδικο, ώστε να μειωθούν αισθητά τα χρέη.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι τα οφειλόμενα προς ποδοσφαιριστές μειώθηκαν σε 10-20%, προς το δημόσιο στο 8% και στους λοιπούς πιστωτές στο 5% του συνολικού χρέους. Αξίζει επίσης να επισημάνουμε γιατί υπάρχουν όλα αυτά τα χρόνια πολλοί καλοθελητές, ότι σε ότι έχει να κάνει με την οφειλή προς το ΙΚΑ, ο Άρης συνεχίζει να πληρώνει τις δόσεις βάση του διακανονισμού που έχει κάνει. Η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει το 2014.
Η σημερινή ημερομηνία γυρίζει τον χρόνο πίσω… Δείχνει ότι όποτε ο Άρης παρουσιάζεται ενωμένος μπορεί να κάνει θαύματα. Από τότε έγιναν πολλά, έγιναν σίγουρα βήματα μπροστά, αλλά και πολλά λάθη, που πλήρωσε και πληρώνει ακόμη ο σύλλογος. Ας είναι η ημερομηνία αυτή ένας φάρος για όλους…

To Top