Παιδί με σύνδρομο Down σκοράρει 14 πόντους (videos)

Κάθε άνθρωπος που έπιασε τη μπάλα του μπάσκετ έχει ξαπλώσει στο κρεβάτι του με τη σκέψη να “πιάνει φωτιά” στις τελευταίες φάσεις ενός αγώνα. Το ίδιο και ο Κέβιν Γκρόου. Μόνο που ο μαθητής του γυμνασίου Μπενσάλεμ της Πενσυλβάνια αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Όχι επειδή γεννήθηκε με σύνδρομο Down, αλλά επειδή κατάφερε να ζήσει το όνειρο του και μάλιστα την τελευταία βραδιά του ως μέλος της ομάδας μπάσκετ του σχολείου του.

Για τους συμμαθητές του ήταν η “senior night”, το τελευταίο τους παιχνίδι. Μόνο που για τον Κέβιν ήταν παράλληλα και το πρώτο, καθώς όλα αυτά τα χρόνια βοηθούσε την ομάδα από το πόστο του τιμ μάνατζερ. Σε αυτό το παιχνίδι, όμως, πήρε εντολή από τον προπονητή του να “ντυθεί”. Θα είχε την ευκαιρία να παίξει!

Έτσι και έγινε. Σηκώθηκε δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Για να ακολουθήσει το απίστευτο! Μετά από ένα άστοχο lay-up κατάφερε να σκοράρει 14 πόντους σε αυτό το διάστημα ευστοχώντας στο ένα σουτ μετά το άλλο. Οι αντίπαλοι σε ένδειξη αθλητικού πνεύματος βοήθησαν να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, την ώρα που οι συμπαίκτες του παραληρούσαν!

Η βραδιά του Ντέιβιντ Πόκραντ

Μια ημέρα πριν οι Τόμαχοκ Χάτσετς είχαν δώσει… ασίστ σε μια μοναδική αθλητική στιγμή. Μπορεί να μην έχουν πετύχει ούτε μια νίκη ως τώρα στο πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να κάνουν χαρούμενο έναν μαθητή και παράλληλα να βάλουν “φωτιά” στο γήπεδο!

Η διαφορά ήταν πάνω από τους 20 πόντους όταν πάτησε το παρκέ ο Ντέιβιντ Πόκραντ, ο τιμ μάνατζερ (ρόλο που σε γυμνασιακές ομάδες αναλαμβάνει μαθητής). Ήταν η πρώτη φορά που είχε επιλεχθεί στη 12άδα και ήδη από από την αρχή της 4ης περιόδου άκουγε τις ανυπόμενες ιαχές του κοινού που φώναζε “we want David!”. Ένα λεπτό πριν το φινάλε ο προπονητής Ντέρεκ Λέμενς του είπε να σηκωθεί.

Οι συμπαίκτες του αμέσως τον έψαξαν στη γωνία. Το πρώτο σουτ ήταν κοντό. Με τη βοήθεια της άμυνας οι Χόνταγκς πήραν το ριμπάουντ και του έδωσαν ξανά τη μπάλα. Σίδερο. Νέο επιθετικό, νέο ριμπάουντ και… Όλο το γήπεδο στο πόδι!

Λίγα δευτερόλεπτα μετά έγινε κουβάρι με τους συμπαίκτες του. Μέχρι να προλάβουν δηλαδή και οι θεατές να μπουν στο γήπεδο και να τον αποθεώσουν!

Πηγή: sport24.gr

To Top