Παιχνίδι εντυπώσεων από έναν σχεδόν… «ληγμένο» ΓΓΑ!

«Εγώ τον Ιούνιο φεύγω, ό,τι και να γίνει στις εκλογές», έχει εκμυστηρευθεί στους συνεργάτες του ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής. Την ίδια στιγμή, όμως, προσπαθεί να δώσει ηρωικό χαρακτήρα στην έξοδό του, κάνοντας στα… λόγια ό,τι δεν μπόρεσε να πετύχει με έργα, στα δυόμισι χρόνια της θητείας του!

Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο δικηγόρος που… άρχισε να μαθαίνει τον αθλητισμό στα 53 του χρόνια, όταν και απέκτησε την σημερινή του ιδιότητα, διανύει τις τελευταίες του εβδομάδες στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Γνωρίζοντας ότι η επόμενη κυβέρνηση θα τον αντικαταστήσει με πρόσωπο της δικής της εμπιστοσύνης, ζήτησε να του δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρώσει την αγωνιστική σεζόν και να αποχωρήσει τον Ιούνιο.

Μέχρι το «αντίο» του, πάντως, το μόνο που δείχνει να τον απασχολεί είναι το πώς θα φιλοτεχνήσει την προσωπική του εικόνα, ώστε να δικαιολογήσει τα δυόμισι χρόνια της διακριτικής (έως και… άοσμης) παρουσίας του. Μιας περιόδου, κατά την οποία τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού -επαγγελματικού αλλά και ερασιτεχνικού- πολλαπλασιάστηκαν, χωρίς να γίνει καμία πραγματικά ουσιαστική κίνηση από πλευράς επίσημων φορέων.

Παρότι λοιπόν η «ημερομηνία λήξης» του Πάνου Μπιτσαξή ως ΓΓΑ πλησιάζει επικίνδυνα, εκείνος επιμένει στη γνωστή τακτική του: Πολλή θεωρία, «παχιά» λόγια για… θεσμικό οπλοστάσιο και άλλα τέτοια ωραία, όμως από ουσία μηδέν.

Πίσω από το αδιαμφισβήτητο ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, άλλωστε, κρύβεται η αγωνία της παράταξής του να δείξει ότι… παρήγαγε έργο στον αθλητισμό, με δεδομένο ότι η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει.

Ίσως έτσι να εξηγείται και η σημερινή προκατειλημμένη δήλωση – παρέμβασή του, με την οποία ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει… αυτοδιοίκητο ούτε στην ελληνική αθλητική δικαιοσύνη, υποδηλώνοντας ότι μόνο η εξόντωση του Άρη -και των νόμων- θα τον ικανοποιήσει. Όλα στο βωμό της δικής του υστεροφημίας και της ψηφοθηρίας…

To Top