Παλέντζας: «Ευκαιρία για ανάκαμψη το Λιγκ Καπ»

Ένα νέο ξεκίνημα θα επιχειρήσει να κάνει ο Άρης μέσω του Λιγκ Καπ, το οποίο ξεκινά αύριο, με την ομάδα του Γιώργου Γιάτση να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό (16:00) στον ημιτελικό του ομίλου της Λαμίας. Ο Νίκος Παλέντζας, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θρίαμβο επί του «τριφυλλιού» στον αντίστοιχο αγώνα πρωταθλήματος, μίλησε στο PRESSARIS για τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να φέρει μια νέα νίκη.

Οι «κίτρινοι» ολοκλήρωσαν προ ολίγου την τελευταία τους προπόνηση στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και αύριο νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουν σιδηροδρομικώς -με δεδομένο ότι τα Τέμπη παραμένουν κλειστά- με προορισμό τη Λαμία. Απών από την αποστολή θα είναι για άλλη μια φορά ο τραυματίας Ιβάιλο Μπαρούτοφ, ενώ στην ομάδα υπάρχουν και κάποια άλλα προβλήματα μικροτραυματισμών, αλλά δεν εμπνέουν ανησυχία.

Λίγες ώρες μετά την άφιξή του, ο Άρης θα αντιμετωπίσει στο «Χαλκιοπούλειο» τον αποδυναμωμένο φέτος Παναθηναϊκό, θέλοντας να επαναλάβει ό,τι είχε πετύχει και στο κλειστό του Μετς πριν από 20 ημέρες. Τότε, που είχε θριαμβεύσει με 0-3 σετ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παλέντζα. Ήταν η πρώτη αλλά και μοναδική φετινή νίκη της ομάδας, αφού ακολούθησαν τρεις άδοξες ήττες στο τάι μπρέικ.

«Το Λιγκ Καπ είναι η μεγάλη ευκαιρία μας, για να ανακάμψουμε ψυχολογικά. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά γι’ αυτούς τους αγώνες και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται σ’ αυτή την καινούργια διοργάνωση και πρώτος στόχος μας είναι η νίκη επί του Παναθηναϊκού, ώστε να προκριθούμε στον τελικό του ομίλου μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παλέντζας, δίνοντας το στίγμα ενόψει της αυριανής αναμέτρησης.

Ο 19χρονος διαγώνιος, που θα κληθεί για άλλη μια φορά να καλύψει το κενό του Μπαρούτοφ, εκτιμά ότι μία επικράτηση θα «μεταμορφώσει» την ομάδα προς το καλύτερο: «Δεν μας πήραν από κάτω τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα. Αντίθετα, έχουμε πεισμώσει και θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Το Λιγκ Καπ μας δίνει την ευκαιρία να βρούμε τι έφταιξε. Πιστεύω, όμως, ότι το θέμα είναι μάλλον ψυχολογικό. Μια νίκη θα μας φέρει στον σωστό δρόμο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την πάρουμε στον αυριανό αγώνα».

Παρότι, όμως, είχε αναδειχθεί “MVP” της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος χάρη στην εκπληκτική εμφάνισή του κόντρα στους «πράσινους», ο νεαρός άσος δεν θέλησε να επικεντρώσει στη δική του απόδοση, ενόψει του αυριανού ματς: «Σημασία δεν έχει η προσωπική απόδοση κάποιου παίκτη, αλλά το να φτάσει η ομάδα στους στόχους της. Μακάρι να παίξουμε εξίσου καλά όπως στο Μετς και να φτάσουμε σ’ ένα ανάλογα καλό αποτέλεσμα».

Στο άλλο ημιτελικό ζευγάρι του ομίλου της Λαμίας, η τοπική ομάδα θα συγκρουστεί αύριο με το Φοίνικα Σύρου (18:30). Το Σάββατο (19/11) θα γίνουν ο αγώνας για την 3η θέση (14:30) και ο τελικός του ομίλου (17:00).

Την πρόκριση για το φάιναλ φορ της ερχόμενης εβδομάδας (25-26 Νοεμβρίου, στην Σύρο) θα πάρουν οι νικητές των τριών γκρουπ, σε Λαμία, Βραχάτι και Αλεξανδρούπολη.

Σε περίπτωση πάντως που νικητής στον όμιλο της Λαμίας αναδειχθεί ο Φοίνικας Σύρου (που έχει εξασφαλισμένη παρουσία στην τελική φάση ως «οικοδεσπότης»), τότε θα προκριθεί και ο φιναλίστ του συγκεκριμένου ομίλου.

To Top