Ζητούν… σοβαρότητα από την Πολιτεία τα σωματεία υγρού στίβου

Την καλύτερη λειτουργία του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που έχει υπό την ευθύνη του το Εθνικό και το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, καθώς και πιο συντονισμένη δράση έτσι ώστε να μην ξανακλείσουν οι πισίνες, ζητούν με επιστολή τους τα σωματεία υγρού στίβου της Θεσσαλονίκης.

Η επιστολή, την οποία εκ μέρους του Άρη υπογράφουν ο υπεύθυνος υγρού στίβου του ΑΣ Γιάννης Γρανούζης και ο επικεφαλής προπονητής Χρυσάφης Βαγγελακάκης, απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της χώρας.

Κυρίαρχο αίτημα, να θεσμοθετηθεί άμεσα ένας τρόπος καταβολής της εισφοράς, που θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι μικροί αθλητές και τα σωματεία, ως συνδρομή, προκειμένου να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα των κολυμβητηρίων και να μην ξανακλείσουν. Με άλλα λόγια, τα σωματεία θέλουν να πληρώσουν, αλλά το κράτος δεν έχει προβλέψει το πώς θα γίνει αυτό!

Η επιστολή των σωματείων της Θεσσαλονίκης αναφέρει επί λέξει:

«Θεσσαλονίκη 9/11/2011.

Προς:
Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού: κ. Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ,
Υφυπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού: κ. Γ. ΝΙΚHΤΙΑΔΗ,
Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού: κ. Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗ,
Κοινοποίηση: Βουλευτές Θεσσαλονίκης – ΚΟΕ

Θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία ΕΝΚΘ»

Αξιότιμοι κύριοι,

οι σύλλογοι εκφράζοντας τις δεκάδες προπονητών που απασχολούν και τις χιλιάδες αθλητών που έχουν εγγεγραμμένους στη δύναμη τους και ως άμεσα εμπλεκόμενοι στην καθημερινότητα και στην χρήση του εν λόγου χώρου, με μακροχρόνια παρουσία και με ευσυνειδησία σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο έτος, θεωρούμε υποχρέωση μας να σας παρουσιάσουμε την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουμε.

Αρχικά θα θέλαμε να τονίσουμε το αδιαμφισβήτητο γεγονός της διακοπής παροχής φυσικού αερίου από 19-7-2011 ως 3-11-2011, με συνακόλουθη διακοπή θέρμανσης του νερού των πισίνων και των αποδυτηρίων και κατά συνέπεια την μη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Αυτό μας έφερε αντιμέτωπους – τα σωματεία, τους αθλητές και τις οικογένειες – με τον κίνδυνο διάλυσης του υγρού στίβου της Θεσσαλονίκης.

Με την αποκατάσταση της παροχής του φυσικού αερίου τέθηκαν σε λειτουργία τα κολυμβητήρια κατά το ήμισυ (μόνο οι κλειστές δεξαμενές των δύο κολυμβητηρίων). Τα σωματεία προβλέποντας την κατάσταση προσπάθησαν να έρθουν σε συνεννόηση και συνεργασία με την διοίκηση από το ξεκίνημα της θητείας της με διάθεση να συνεισφέρουν με κάθε δυνατό τρόπο για την αδιάκοπη λειτουργία.

Η κίνηση αυτή σαν ανταπόκριση βρήκε μόνο συνελεύσεις επί συνελεύσεων, εξαγγελίες, εισηγήσεις και πρακτικά δεν γινότανε τίποτα με αποτέλεσμα το κλείσιμο του κέντρου. Δεν κατάφερε η συγκεκριμένη διοίκηση να πάρει μία απόφαση και να ορίσει τον τρόπο συνεργασίας και συνεισφοράς των χρηστών – αθλητών. Ακόμη και τη συγκεκριμένη στιγμή που είναι πιο επιτακτικό από κάθε άλλη φορά (σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθούν τα χρήματα για την κατανάλωση του φυσικού αερίου κάθε μήνα η παροχή θα διακοπεί επ’ αόριστον) και ενώ το κέντρο τελούσε υπό παύση λειτουργίας, η διοίκηση δεν είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πλάνο λειτουργίας και να ορίσει μηχανισμό για την είσπραξη της εισφοράς των σωματείων και των αθλητών – χρηστών, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι στο μέτρο του λογικού να βοηθήσουν.

Καθ’ όλη την θητεία της διοίκησης του ΕΝΚΘ γίνανε συγκεκριμένες προσπάθειες συνεργασίας, προτάσεις και εισηγήσεις από τους συλλόγους, από τους προπονητές και από την Περιφερειακή διοίκηση της ΚΟΕ (Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος), όμως η διοίκηση εμμένει στις δικές της θέσεις οι οποίες ήδη οδήγησαν μία φορά στο κλείσιμο του ΕΝΚΘ και την επικείμενη διάλυση του υγρού στίβου της πόλης μας.

Επιπρόσθετα είναι άξιο μνείας το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια λειτουργίας του κέντρου υπάρχουν πολύ σοβαρά και δικαιολογημένα παράπονα για την καθαριότητα των χώρων, την φύλαξη αυτών, την κατάσταση των υποδομών, την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας καθώς και της γενικότερης καθημερινής λειτουργίας.

ΕΠΕΙΔΗ οι παραπάνω ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις της διοίκησης του ΕΝΚΘ αποδομούν την εύρυθμη λειτουργιά αυτού,

ΕΠΕΙΔΗ η αποφυγή της επόμενης διακοπής λειτουργίας του ΕΝΚΘ, η οποία θα σημαίνει και την ουσιαστική διάλυση κάθε ελπίδας ανάκαμψης του υγρού στίβου είναι επιβεβλημένη θα θέλαμε την ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ παρέμβαση και συμβολή προς εξεύρεση λύσης.

Σίγουροι για την θετική σας ανταπόκριση και την ευαισθησία που δείχνετε σε τόσο σοβαρά ζητήματα θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

ΠΑΟΚ: Γ.Ελευθεριάδης (Υπεύθυνος Υγρού Στίβου), Α. Χατζηγεωργίου (Επικεφαλής Προπονητής),

ΑΣ ΑΡΗΣ: Γ. Γρανούζης, Υπεύθυνος Υγρού Στίβου, Χ. Βαγγελακάκης, Επικεφαλής Προπονητής,

ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ: Γ. Κοσμίδης, Υπεύθυνος Υγρού Στίβου, Γ. Χουζούρης, Επικεφαλής Προπονητής,

ΧΑΝΘ: Σ. Παντή, Υπεύθυνος Υγρού Στίβου, Γ. Μαυρίδης, Επικεφαλής Προπονητής,

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Δ. Ταραζάς, Υπεύθυνος Υγρού Στίβου, Γ. Τσαλής, Επικεφαλής Προπονητής,

ΝΟΜ: Ρ. Αντωνιάδης, Υπεύθυνος Υγρού Στίβου, Σ. Κατοπόδης, Επικεφαλής Προπονητής,

ΟΦΘ: Σ. Πρασσάς, Υπεύθυνος Υγρού Στίβου, Α. Μπουσουλέγκας, Επικεφαλής Προπονητής,

ALBATROS: Π. Σαλονικίδης, Υπεύθυνος Υγρού Στίβου Μ. Χρηστίδης, Επικεφαλής Προπονητής,

EAT AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Σ. Λαρίδου, Υπεύθυνος Υγρού Στίβου, Φ. Καλαβρέζος, Επικεφαλής Προπονητής,

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ: Κ. Ζωάνη, Υπεύθυνος Υγρού Στίβου, Φ. Καλαβρέζος, Επικεφαλής Προπονητής,

ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Γ. Νεράτζης, Υπεύθυνος Υγρού Στίβου, Επικεφαλής Προπονητής,

Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης, ΚΟΕ Θεσσαλονίκης Γ. Παπαλιάς, Πρόεδρος Κολύμβησης».

To Top