Παλέντζας: «Ευχαριστώ τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου»

Ο Νίκος Παλέντζας ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής στο θρίαμβο του Άρη επί του Παναθηναϊκού, καλύπτοντας με το παραπάνω το κενό του τραυματία Ιβάιλο Μπαρούτοφ. Στον απόηχο της μεγάλης νίκης των «κίτρινων», ο νεαρός διαγώνιος μίλησε στο PRESSARIS για την πρώτη φετινή επιτυχία αλλά και για τις προκλήσεις που ακολουθούν.

«Παίξαμε πολύ καλά και δίκαια πήραμε τη νίκη. Είχαμε δουλέψει πολύ όλη την εβδομάδα για αυτό το παιχνίδι και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Δεν ήταν πάντως τόσο εύκολο όσο φάνηκε. Κέρδισε αυτός που ήταν καλύτερα προετοιμασμένος και αυτοί ήμασταν εμείς», δήλωσε αρχικά, σχολιάζοντας την επικράτηση με 0-3 σετ.

Όσο για την προσωπική του απόδοση, είχε να πει τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω, καταρχήν, τον προπονητή μου που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Επίσης, οφείλω ένα ‘ευχαριστώ’ και στους συμπαίκτες μου για την στήριξή τους σε αυτή την προσπάθειά μου».

Ο Άρης έδειξε ικανός για μεγάλα πράγματα φέτος, κάτι που επικρότησε με τις δηλώσεις του ο Παλέντζας: «Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου. Κάθε μέρα δίνουμε το 100% στην προπόνηση και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και στο γήπεδο. Εύχομαι να είμαστε υγιείς και σίγουρα θα προσπαθούμε για το καλύτερο σε όλα τα παιχνίδια».

«Διπλό» έπειτα από εννέα χρόνια

Μία παράδοση εννέα ολόκληρων ετών «έσπασε» χθες η ομάδα βόλεϊ του Άρη στο κλειστό του Μετς. Ήταν 5 Δεκεμβρίου 2002, όταν ο Άρης είχε επικρατήσει τελευταία φορά εκτός έδρας του Παναθηναϊκού, έχοντας τότε στην τεχνική ηγεσία του τον Πάβελ Τρέσνιακ. Οι «κίτρινοι» είχαν περάσει νικηφόρα από τη Λεωφόρο με 2-3 σετ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Από τότε, ο Άρης είχε φτάσει πολλές φορές στην πηγή, αλλά νερό δεν έπινε, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι αγώνες της τελευταίες διετίας κρίνονταν ως επί το πλείστον στο τάι μπρέικ με νικητή τον Παναθηναϊκό.

Κάνοντας, πάντως, κανείς ένα σύντομο φλας μπακ στο παρελθόν κι ανατρέχοντας στη σεζόν 2002-03, παρατηρεί ότι και τότε -όπως και τώρα- αγωνίζονταν στον Παναθηναϊκό οι Σωτήρης Πανταλέων και Στάθης Ντονάς. Αντίθετα, κανένας παίκτης από εκείνη την ομάδα του Άρη δεν έχει παραμείνει στην σημερινή.

To Top