ΜΠΑΣΚΕΤ

Παλέ χωρίς κόσμο: Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΚΑΕ Άρης

Το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει η ΚΑΕ Άρης την επόμενη χρονιά είναι ήδη πολύ δύσκολο, όμως θα γίνει ακόμα δυσκολότερο, ίσως και… ανυπόφορο, αν τελικά οι αγώνες πρωταθλήματος διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Είναι ακόμα αρκετά νωρίς για να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση που αφορά το επόμενο πρωτάθλημα, αλλά οι εκτιμήσεις εντός της κυβέρνησης και των αρχών της Υγείας αναφέρουν πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν αγώνες ομαδικών αθλημάτων παρουσία φιλάθλων, τουλάχιστον ως το τέλος του 2020.

Είναι προφανές ότι η διοίκηση του Άρη ποντάρει πολλά στη μαζική παρουσία του κόσμου στο Αλεξάνδρειο, όχι απλά γιατί μονίμως δημιουργείται πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που “ανεβάζει” ένα επίπεδο την ομάδα, αλλά και γιατί προσφέρει πολύτιμη ρευστότητα.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Άρη τα τελευταία χρόνια προέρχεται όχι από χορηγίες ή τα πάγια έσοδα του πρωταθλήματος (χορηγία και τηλεοπτικό συμβόλαιο), αλλά από την πώληση εισιτηρίων διαρκείας και απλών εισιτηρίων.

Αν δεν θα επιτραπεί στον κόσμο να πάει στα γήπεδα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναρωτιούνται οι άνθρωποι του Άρη πώς θα καταφέρουν να διαθέσουν ένα μπάτζετ ικανό για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ρόστερ, ενώ η ομάδα είναι ήδη σε καθεστώ απαγόρευσης μεταγραφών.

Αυτό θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο “πονοκέφαλο” για την επόμενη διοίκηση πρωτοδικείου, η οποία λογικά θα αναλάβει δράση από τα μέσα του επόμενου μήνα, διότι ο Άρης είναι πολύ πιθανό πέρα από τα δεδομένα μειωμένα έσοδα από τηλεοπτικά και χορηγία πρωταθλήματος (όπως και όλες οι ομάδες), να αντιμετωπίσει και μια σημαντική μείωση από το κυριότερο έσοδό του σαν ΚΑΕ.

To Top