Παλτό στην Ελλάδα, αστέρι στη Σεβίλλη, “οδηγός” στη νίκη με 3-0

Ωραίες ιστορίες πλάθει το ποδόσφαιρο, και μια τέτοια ιστορία ακολουθεί και τον Άλεξ Βιδάλ, τον 25χρονο δεξιό επιθετικό της Σεβίλλης, ο οποίος με δύο δικά του γκολ άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση της ομάδας της Ανδαλουσίας στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ!

Οι Σεβιγιάνοι κέρδισαν με 3-0 την Φιορεντίνα στο “Σάντσεθ Πιθχουάν”, με τον Βιδάλ να ανοίγει το σκορ στο 17′, να διπλασιάζει τα γκολ του στο 52′, και τον Γκαμέιρο να μπαίνει στο παιχνίδι στο 74′ και στο επόμενο λεπτό να σκοράρει κάνοντας το τελικό 3-0.

Τον Άλεξ Βιδάλ ίσως τον θυμούνται κάποιοι στην Κομοτηνή, αφού τη σεζόν 2008-09 έπαιξε δανεικός στον Πανθρακικό, τελειώνοντας τη σεζόν με μόλις 8 συμμετοχές, τις 7 ως αλλαγή, και μόνο τη μία, σε ένα παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ως βασικός.

Συνολικά, ο Βιδάλ έπαιξε 169 λεπτά με τη φανέλα του Πανθρακικού σε επίσημους αγώνες, συν κάποια φιλικά, όπως αυτό με τον Πανσερραϊκό, από το οποίο είναι και η φωτογραφία, στο δημοτικό γήπεδο Σερρών.

Τότε ο Ισπανός επιθετικός ήταν 19 ετών και είχε δοθεί στον Πανθρακικό δανεικός από την Εσπανιόλ Β’. Ο προπονητής της ομάδας της Κομοτηνής, Εμίλιο Φερέρα, μάλλον δεν εκτίμησε το ταλέντο του, κι ο Βιδάλ επέστρεψε το καλοκαίρι του 2009 στην Ισπανία.

Η Εσπανιόλ τον έδωσε στην Ταραγόνα Β’, από εκεί πήγε δανεικός σε κάποια Πόμπλα ντε Μαφουμέτ, το 2010 τον πήρε η Μαγιόρκα Β’, την επόμενη σεζόν τον πήρε η Αλμερία Β’ και τον ανέβασε αμέσως στην πρώτη ομάδα.

Εκεί, έγινε ποδοσφαιριστής επιπέδου Πριμέρα Ντιβιζιόν!

Στην τριετία 2011-14 έκανε 130 συμμετοχές με 13 γκολ και το καλοκαίρι τον αγόρασε η Σεβίλλη με 3 εκατομμύρια ευρώ και ήδη έχει διπλασιάσει την αξία του.

Ο Βιδάλ, με τα σημερινά, έχει 5 γκολ και 10 ασίστ σε 43 επίσημους αγώνες με τη Σεβίλλη…

Στον άλλο σημερινό ημιτελικο του Γιουρόπα Λιγκ : Νάπολι – Ντνίπρο 1-1. Οι Ναπολιτάνοι προηγήθηκαν στο 50′ με τον Λόπεζ, και οι Ουκρανοί ισοφάρισαν στο 81′ με τον Σελέζνιοφ, ο οποίος σκόραρε από θέση οφσάιντ.

Πηγή: thessports.gr

To Top