Πανέτοιμη για την πρεμιέρα η ομάδα χάντμπολ

Έστω και με καθυστέρηση δύο εβδομάδων, η εκκίνηση του πρωταθλήματος της Α2 χάντμπολ ανδρών θα δοθεί αυτό το Σάββατο (26/11), με τον Άρη να φιλοξενείται από το Ζαφειράκη Νάουσας. Το σύνολο του Ευθύμη Πιπελίδη δηλώνει έτοιμο για την πρεμιέρα, μετά από ένα διάστημα σχεδόν τριών μηνών προετοιμασίας, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο προπονητής μιλώντας στο PRESSARIS.

«Η προετοιμασία εξελίχθηκε καλά σε γενικές γραμμές. Είχαμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών, τα οποία όμως δε μας ταλαιπώρησαν σε μεγάλο βαθμό. Τα παιδιά έδειξαν διάθεση και υπομονή όλο αυτό το διάστημα περιμένοντας, όπως όλοι μας, να αρχίσει το πρωτάθλημα. Ευτυχώς, ξεκινάμε αυτό το Σαββατοκύριακο και θεωρώ ότι πηγαίνουμε έτοιμοι στη Νάουσα με στόχο να ξεκινήσουμε με το δεξί της υποχρεώσεις μας», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Ο τεχνικός του Άρη, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν προπονητής του Ζαφειράκη Νάουσας, αναγνωρίζει την αξία της αντίπαλης ομάδας, ωστόσο θεωρεί ότι όλα είναι «ανοιχτά» όσον αφορά το παιχνίδι του Σαββάτου: «Γνωρίζω πολύ καλά την αντίπαλη ομάδα, καθώς είχα κάνει ένα μικρό πέρασμα από εκεί. Η Νάουσα διαθέτει έτοιμους παίκτες για την Α1 και, αν μη τι άλλο, είναι μία ομάδα με στόχους. Ήταν για χρόνια στην πρώτη κατηγορία και δίχως αμφιβολία πρόκειται για μία δυνατή ομάδα. Βέβαια, αυτά λέγονται πάντα σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς όλα κρίνονται στο γήπεδο. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Η πρόταση της ΟΧΕ για διεξαγωγή του πρωταθλήματος με τη δημιουργία υπο-ομίλων των πέντε ομάδων δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των ομάδων της Α2 και η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, δηλαδή με δύο ομίλους των δέκα ομάδων. Ο κ. Πιπελίδης σχολίασε σχετικά: «Προσωπικά, πιστεύω πως είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι δεν ‘πειράχτηκε’ η Α2. Πρόκειται για μία σημαντική κατηγορία και θα ήταν μεγάλη αδικία και για τους αθλητές αλλά και για το ίδιο το άθλημα η δημιουργία υπο-ομίλων. Υποθετικά μιλώντας, στο δικό μας τον υπο-όμιλο θα είχαμε κάθε εβδομάδα και από ένα ντέρμπι, σε αντίθεση με τον δεύτερο, όπου η Νάουσα θα είχε ξεκάθαρα το πλεονέκτημα απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες. Ναι μεν το οικονομικό πρόβλημα των συλλόγων είναι σοβαρό, αλλά το σύστημα διεξαγωγής που προτάθηκε δεν ήταν αξιοκρατικό».

Όσο για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Άρης τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο προπονητής των «κίτρινων» δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, αλλά η αλήθεια είναι ότι η συνοχή είναι ένα στοιχείο που ακόμα λείπει από την ομάδα. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, χωρίς να έχουμε φτάσει μέχρι στιγμής στο επιθυμητό επίπεδο. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να μιλήσουμε ξεκάθαρα για στόχους, καθώς έχουμε να κάνουμε με ερασιτέχνες αθλητές. Τα παιδιά έχουν δείξει φιλότιμο και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κάθε φορά θα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς, μέχρι να έρθει το επόμενο…».

To Top