Πανέτοιμη η Εθνική μπάσκετ για το “παράθυρο” του Παγκόσμιου με Καμπερίδη στον πάγκο

Πανέτοιμοι για τους δύο αγώνες του πρώτου «παραθύρου» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 δήλωσαν οι διεθνείς, στη Media Day της εθνικής, μία ημέρα πριν την αναχώρηση για το Νιούκαστλ.

Νωρίτερα, στην προπόνηση, είχαν μπει και οι Κασελάκης, Καββαδάς και Λούντζης, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην «πρώτη» χθες (22/11), λόγω του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Οι Καββαδάς και Λούντζης θα είναι στο τσάρτερ που αναχωρεί αύριο (24/11, 17:00) για την Αγγλία, ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (25/11), με τη Μεγάλη Βρετανία. Στη Θεσσαλονίκη, όπου την Κυριακή (28/11) η εθνική αγωνίζεται απέναντι στη Λευκορωσία, θα ενσωματωθεί ο Κασελάκης. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει προπόνηση στο ΟΑΚΑ και εν συνεχεία η αποστολή της εθνικής θα μεταβεί οδικώς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παρών στη Media Day της εθνικής ανδρών ήταν και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος δήλωσε: «Έχω υπερηφάνια και χαρά». Ο υπεύθυνος εθνικών ομάδων της ΕΟΚ, Δήμος Ντικούδης επισήμανε: «Βρίσκομαι σε μια νέα προσπάθεια στην ομοσπονδία, με πολύ καλό κλίμα και στην Εθνική Ομάδα, ενώ συνεργάζομαι με ανθρώπους που βρίσκονται εδώ γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν σε μια γενικότερα καλή προσπάθεια». Ο τζένεραλ μάνατζερ της εθνικής, Νίκος Ζήσης, είπε για τον ρόλο του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Ο ρόλος είναι ένας σύνδεσμος μεταξύ διοίκησης, προπονητή, παικτών και θέλω να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο από την πλευρά μου, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη στις υποχρεώσεις της».

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Μεγάλη Βρετανία εκτός έδρας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Σάββας Καμπερίδης που θα αντικαταστήσει τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στον πάγκο, θα έχει στη διάθεση του τον Μιχάλη Λούντζη του Ολυμπιακού αλλά και τους Βασίλη Καββαδά και Λεωνίδα Κασελάκη του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά οι επιλογές: Δημήτρης Κατσίβελης, Νίκος Γκίκας, Μιχάλης Λούντζης, Βασίλης Μουράτος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Δημήτρης Αγραβάνης, Χάρης Γιαννόπουλος, Λεωνίδας Κασελάκης, Λίνος Χρυσικόπουλος, Χρήστος Σαλούστρος, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Νίκος Χουγκάζ, Γιάννης Κουζέλογλου, Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Κωστής Γόντικας.

To Top