ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Παναγιώτα Τσαμπούρη, o θηλυκός Στηβ Κάρι του Άρη!

H Παναγιώτα Τσαμπούρη έχει γράψει τα δικά της χιλιόμετρα και έχει βοηθήσει πολύ με την εμπειρία της τον Άρη.

Η κατάσταση στον 4ο όμιλο της Α2 Γυναικών συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, με μόλις 2 βαθμούς να χαρίζουν τις 3 πρώτες ομάδες του γκρουπ -ενώ οι 2 πρώτες, οι Παναθλητικός Συκεών και ΑΕ Πυλαίας, συνεχίζουν δίχως στάσεις εδώ και 9 αγωνιστικές.

Από κοντά φυσικά και ο Άρης με 7 νίκες στο ίδιο διάστημα.

Και η απόλυτη πρωταγωνίστρια επ’ αυτού δεν είναι άλλη από την Παναγιώτα Τσαμπούρη, που πριν από μερικές ημέρες μέτρησε career high στα εύστοχα τρίποντά της σε ένα ματς ούσα πλέον 41 ετών!

Συγκεκριμένα, η έμπειρη αθλήτρια, που επίσης είναι προπονήτρια στα χαμηλότερα ηλικιακά κλιμάκια των «κιτρινόμαυρων», σταμάτησε στους 37 πόντους με 11 ολόκληρα τρίποντα (το 89% των πόντων προήλθε από την περίμετρο) -ενώ η ομάδα της… ξέφυγε με 144 πόντους κόντρα στον αδύναμο Ιερισσό, σε ένα απόγευμα όπου το κοντέρ της διαφοράς έκλεισε στο +84.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του Νεκτάριου Ιωαννίδη μάλιστα το καταφέρνει σε ηλικία άνω των 40 ετών. Συγκεκριμένα γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1981. Επομένως το πετυχαίνει σε ηλικία 40 ετών, 8 μηνών και 11 ημερών.

Η Παναγιώτα Τσαμπούρη είναι η προπονήτρια των Κορασίδων και Παγκορασίδων του Άρη.

Συνολικά, διανύει την 3η καλύτερη χρονιά της πλούσιας καριέρας της με 137 πόντους (15 ανά βραδιά), καλύπτοντας έτσι το 21% των πόντων του συλλόγου της ολομόναχη, αλλά και 35 τρίποντα (4 ανά βραδιά), ούσα ασταμάτητη με το φλογερό της όπλο για κάθε αντίπαλη άμυνα -ενώ αξίζει να αναφερθεί τόσο το ότι στα 3 παιχνίδια της (στο 33% των ματς της δηλαδή) έχει ευστοχήσει σε 6+ σουτ από μακρινή απόσταση, αριθμώντας 8 κατά μέσο όρο σε αυτές τις αναμετρήσεις, όσο και ότι μετράει 19 εύστοχα τις 2 τελευταίες εβδομάδες (9.5 μέσο όρο).

Τέτοιες αθλήτριες είναι πρότυπα για τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν έναν σύλλογο για τον Άρη σε όλες τις ηλικίες και ειδικά στο μπάσκετ!

To Top