Πανελλήνια συγκίνηση από το χαμό του «χρυσού κοριτσιού» της ρυθμικής

Έχασε τη ζωή της το Σάββατο το απόγευμα, πηγαίνοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα της, να ψηφίσει – Ήταν μέλος του σύνθετου ομαδικού στην Εθνική του Ανσάμπλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000.

Το πανελλήνιο έχει συγκλονίσει ο άδικος χαμός της πρωταθλήτριας της ρυθμικής γυμναστικής Άννας Πολλάτου σε δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών στο ύψος του Γηροκομείου της Βάρδας.

Η άτυχη αθλήτρια από την Κεφαλονιά, που έκανε εκατομμύρια Έλληνες να συγκινηθούν από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Κυλλήνη και συγκρούστηκε με αγροτικό Ι.Χ. που κατευθυνόταν προς Πάτρα.

Ο ξανθός άγγελος βιάστηκε να φύγει από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό και τον κόσμο συγκλονισμένο, αφού κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς έφυγε τόσο ξαφνικά και άδικα από τη ζωή.

Πολλοί ήταν οι φίλοι της άτυχης κοπέλας που σοκαρισμένοι από το γεγονός άφησαν μηνύματα λύπης στο λογαριασμό της στο facebook, ευχόμενοι καλό παράδεισο στην 31χρονη που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Η 31χρονη Ολυμπιονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στην Ε.Ο. Πύργου-Πατρών στο ύψος του Γηροκομείου της Βάρδας, όταν από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε (πρόκειται για ένα Smart) με κατεύθυνση προς την Κυλλήνη, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να κάνει τετ α κε, να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και με το πίσω μέρος του να συγκρουστεί με αγροτικό Ι.Χ. που κατευθυνόταν προς Πάτρα. Η Άννα Πολλάτου πήγαινε στην Κεφαλονιά για να ψηφίσει στις εκλογές.

Ποια ήταν η Άννα Πολλάτου

Η μετέπειτα πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1983, στο Αργοστόλι. Η αθλήτρια του Α.Γ.Σ. Επτανήσων ξεκίνησε την καριέρα της το 1988 και έκτοτε χάρισε στην Ελλάδα πολλές διακρίσεις. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ θα κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό με την Εθνική του Ανσάμπλ, συγκεντρώνοντας 39.285 βαθμους.

Η Άννα Πολλάτου θα κατακτήσει επίσης χρυσό μετάλλιο (10 κορίνες – 2 στεφάνια και 3 κορδέλες) αλλά και το ασημένιο στο σύνθετο ομαδικό, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα (1999).

Τρία χρυσά μετάλλια στα ίδια αγωνίσματα θα κατακτήσει επίσης και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, το 1999, ενώ σημαντικές διακρίσεις είχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων το 1993, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 1996, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Σεβίλλη το 1998 και στη Μαδέρα το 2000.

Πηγή: protothema.gr

To Top