ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πανταζής: «Δύσκολος ο τραυματισμός του Ιωσηφίδη, έτσι γλυτώσαμε τα χειρότερα»

Ο γιατρός της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη Βαγγέλης Πανταζής αναφέρθηκε στο χθεσινό περιστατικό με τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Κ19 Αλέξανδρο Ιωσηφίδη που είχε έναν σοβαρό τραυματισμό.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Ήταν μια διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα και επειδή πάντα παρακολουθώ τους αγώνες είμαι και εγώ ένας φίλαθλος και είδα πως έγινε η φάση, κατάλαβα ότι έγινε κάτι σοβαρό, είχε μια σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι και με τον τρόπο που έπεσε κάτι δεν μου άρεσε.

Αυτό που συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ότι όταν χτυπήσει κάποιος στο κεφάλι, μπορεί να έχει την απώλεια αισθήσεων και δημιουργεί έναν ερεθισμό σε ένα μέρος του εγκεφάλου και έντονο σπασμό στο στόμα και προκαλεί μυώ χαλάρωση της γλώσσας που πάει προς τα πίσω, δεν γυρνάει, πέφτει προς τα πίσω και δεν μπορεί να πάρει αναπνοή, αυτό αν περάσουν το πολύ 3 με 5 λεπτά, μπορεί να δημιουργήσει ανακοπή ή μπορεί να δημιουργήσει αρρυθμία στην καρδιά.

Πρέπει να τον γυρίσεις στο πλάι για να πάρει αναπνοή και ταυτόχρονα πατάς την κάτω  σιαγόνα προς τα κάτω, είχε και αιμορραγία το παιδί από την μύτη,  τον έπνιγε και αυτό και είχαμε μια περιπέτεια, αλλά είχα μεγάλη βοήθεια από τον γυμναστή των Τρικάλων  και ήξερε από διάσωση και βοήθησε πάρα πολύ. Νομίζω ότι οι προπονητές και οι γυμναστές πρέπει να ξέρουν να κάνουν διάσωση.

Με πηρέ ο προπονητής τηλέφωνο για να πάω, γιατί μπερδευτήκαν με τον γιατρό που θα πήγαινε στον αγώνα δεν πολύ κατάλαβα και εγώ και ο διαιτητής του αγώνα είπε ότι αν δεν υπάρχει γιατρός δεν ξεκινάει παιχνίδι. Πρέπει να γίνονται μαθήματα για να ξέρουν να δώσουν πρώτες βοήθειες στον συνάδελφο τους και οι προπονητές ακόμη και οι ποδοσφαιριστές οι ίδιοι.

Θα πρέπει να υπάρχει ένας απινιδωτής σε κάθε γήπεδο κυρίως στις επαγγελματικές κατηγορίες, παθαίνει κάποιος ανακοπή πως θα τον επαναφέρεις με γροθιές στο στήθος, είναι παλιά.

Εγώ ξεκίνησα με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας και κάναμε πρώτες βοήθειες και ξεκινήσαμε από τα παιδικά και τώρα πέρασαν τα χρόνια και το έφτιαξαν πολύ καλά και υπάρχουν πρώτες βοήθειες, απλά θέλει λίγο καλύτερη οργάνωση.

Είναι καθήκον μου να προσφέρω όποια βοήθεια μπορώ μέσα στο γήπεδο, το παιδί είναι καλά, μίλησα με τον προπονητή του, απλά έμεινε μέσα για  παρακολούθηση για ένα 24ωρο και έγιναν κάποιες προληπτικές εξετάσεις και θα κάνουν και άλλες εξετάσεις για να έχουν μια σφαιρική γνώμη.

To Top