Πανταζής: «Εδώ και ένα χρόνο το πρόβλημα του Σηφάκη»

Το πρόβλημα του Μιχάλη Σηφάκη στο γόνατο υφίσταται εδώ και ένα χρόνο, όπως υπογράμμισε ο γιατρός του Άρη, Βαγγέλης Πανταζής, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Γιούριτσα Βράνιες θα χρειαστεί έξι εβδομάδες μέχρι να είναι απόλυτα έτοιμος. Ο διακεκριμένος ορθοπεδικός μίλησε επίσης για τις εμπειρίες του στα 14 χρόνια που αποτελεί κομμάτι του συλλόγου, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΑΡΗΣ FM 92,8».

Ο κ. Πανταζής αναφέρθηκε στην περίπτωση του Σηφάκη λέγοντας: «Έχει ένα πρόβλημα εδώ και ένα χρόνο. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Ασκήσαμε μία αγωγή με ενέσεις, αρκετά συντηρητική. Γύρισε από την Εθνική και το χειρουργείο δεν το θέλουμε και λόγω υποχρεώσεων του παίκτη ακολουθούμε αυτή την αγωγή. Κατέβηκε στην Αθήνα να κάνει κάποιες ενέσεις. Έχει την Εθνική και τον Άρη και δεν θέλει να απουσιάσει για πολύ χρόνο γιατί ενδεχόμενο χειρουργείο θα έχει ως επίπτωση μεγάλη αγωνιστική αποχή. Αν κάναμε εγχείρηση, αυτή έπρεπε να γίνει την περασμένη άνοιξη».

Για τον Γιούριτσα Βράνιες, εξέφρασε την άποψη ότι «ένας αθλητής που απέχει για μεγάλο διάστημα, θα χρειαστεί έξι εβδομάδες ώστε να έρθει στα επιθυμητά στάδια για να παίξει σε υψηλό επίπεδο», ενώ για τον Νάτσο Γκαρσία είπε: «Ο Νάτσο την προπερασμένη χρονιά είχε μερική ρήξη του δικεφάλου μυός. Έκανε πολύ διάστημα να επανέλθει και με το που επανήλθε σε μία βδομάδα στην προπόνηση του γύρισε το γόνατο και κάναμε εγχείρηση τον μηνίσκο. Τώρα, η θλάση του συνέβη λόγω της ζέστης. Είναι φυσιολογική. Αν πάθουν τώρα δέκα παίκτες το ίδιο πράγμα, τότε θα πούμε ότι κάτι άλλο συμβαίνει».

Ο κ. Πανταζής έκανε μία αναφορά για το ξεκίνημά του στον Άρη, λέγοντας: «Μόλις ήρθα στην ομάδα το 1997, κατάλαβα ότι ο Άρης είναι από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Η αλήθεια είναι ότι τη συνεργασία δεν την έβλεπα μακροχρόνια. Όμως τελικά έμεινα εδώ για όλη μου τη ζωή. Τότε υπήρχε μόνο ένας φυσιοθεραπευτής, ο Λάζαρος Κιβετζόγλου, που πάλευε μόνος του. Είχα προϋπηρεσία στην Ξάνθη έξι ετών από το 1991».

Δεν έκρυψε μάλιστα ότι ενδιαφέρεται για το αγωνιστικό τμήμα και αντιλαμβάνεται πάντα το τι συμβαίνει στα αποδυτήρια: «Ξέρω τι συμβαίνει στα αποδυτήρια και από τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών. Πάντοτε φροντίζω να είμαι δίπλα στα παιδιά. Σκοπός μου είναι η πρόληψη, όχι η αγωγή. Κάθε τραυματισμός παιδιού είναι μία ήττα δική μου. Η πιο δύσκολη περίπτωση που έχω αντιμετωπίσει ήταν του Πέτρου Πασσαλή. Πολύ δύσκολη ζημιά. Είχαν κοπεί οι τρεις από τους τέσσερις συνδέσμους στο γόνατο. Δεν ξέραμε αν θα ξαναπαίξει, αλλά το παλέψαμε και επανήλθε».

Παράλληλα έκανε μία αναφορά και στον επίσης πολύπαθο Λεωνίδα Καμπάνταη: «Να ξέρει ο κόσμος ότι όταν ένας παίκτης χειρουργηθεί στους χιαστούς υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσοστό επιστροφής στην ίδια κατάσταση. Δηλαδή αν εγχειριστεί μία φορά έχει 80%, στη δεύτερη 55% και στην τρίτη 40%».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες μετά το… κρέμασμα των παπουτσιών τους, είπε: «Όσοι σταματούν το ποδόσφαιρο δεν πάσχουν από μηνίσκο ή άλλου είδους προβλήματα, αλλά πάσχουν στο ισχίο. Όπως και ο κ. Τσιώλης, για παράδειγμα».

«Μου έδωσε πολλά ο Άρης»

Ο κ. Πανταζής μίλησε και για την αγάπη του για τον Άρη, η οποία όπως λέει δεν ανταμείβεται: «Ασφαλώς και έχω δεθεί με τον Άρη. Έδωσα πολλά στον Άρη, αλλά κι ο Άρης μου έδωσε. Δεν έχουν τιμή αυτά που πήρα. Κι αν τα βάλω στη ζυγαριά, ο Άρης μου έδωσε περισσότερα. Πολλά περισσότερα. Όλοι αξίζει να αγαπάνε αυτόν το σύλλογο. Δεν πρέπει να μισεί κανείς την ομάδα επειδή είχε πρόβλημα με τον Πανταζή ή τον πρόεδρο. Ο Άρης είναι ιδέα».

Αποκάλυψε, επίσης, το μυστικό της μακροχρόνιας συνεργασίας του με τους «κίτρινους»: «Αν από την αρχή έβλεπα ότι δεν υπήρχε αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους αθλητές και τον προπονητή έπρεπε να φύγω. Όπως και με την εκάστοτε διοίκηση. Για μένα δουλειά μου είναι η πρόληψη. Με όποιους συνεργάστηκα είχα καλή συνεργασία. Πάνω από όλα είναι η υγεία των ποδοσφαιριστών. Δεν μπορείς να προσφέρεις αν δεν είσαι υγιής».

Για τη συνεργασία του με τους προπονητές που πέρασαν ο κ. Πανταζής είπε: «Πέρασαν πολύ μεγάλες προσωπικότητες, αλλά και απλοί άνθρωποι. Έχω σπουδαίες και μεγαλές αναμνήσεις και από τον κ. Μπάγεβιτς και από τον κ. Κούπερ. Πάντα με ρωτούσαν ώστε να μάθουν και ποτέ δεν έκαναν τους έξυπνους. Πέρασαν και προπονητές ήρωες. Όπως ο κ. Φοιρός ή ο κ. Αναστόπουλος που μας βοήθησε και ανεβήκαμε από τη Β’ κατηγορία. Όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, όλοι οι προπονητές βάλανε το λιθαράκι τους».

Για τη συμμετοχή του σε όλα τα τμήματα του συλλόγου είπε: «Προσπαθώ και βοηθάω παντού. Στο βόλεϊ, στο χάντμπολ, στο μπάσκετ, στο μπάσκετ γυναικών. Ακόμα και στον Ερασιτέχνη και στον στίβο. Ο Άρης είναι μεγαλείο και είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ και να με εμπιστεύονται».

Μίλησε επίσης για το ρίσκο που παίρνουν παίκτες και αγωνίζονται τραυματίες: «Πάντα να ξέρει ο κόσμος κανείς παίκτης δεν έχει κάνει πίσω στο να παίξει. Με κοιτάνε στα μάτια και λένε να παίξω; Επιτρέπω κι εγώ παίρνοντας ρίσκο και λέω παίξε. Ανάλογα βέβαια και την ετοιμότητα και τη θέληση του αθλητή. Αν υπάρξει όμως ήττα γυρίζει μπούμερανγκ αυτό. Δεν θέλω να τα λέω. Κανείς παίκτης του Άρη δεν αρνήθηκε τις υπηρεσίες του πάντως ποτέ. Ειδικά ο Σηφάκης που με πρόβλημα σφίγγει τα δόντια και παίζει και καλά. Για μένα ήταν προτιμότερο να χειρουργηθεί από την περασμένη άνοιξη. Αφού του ανέλυσα όλα τα ενδεχόμενα ο Μιχάλης ζήτησε το να κάνουμε αυτήν την αγωγή».

Όσον αφορά τον πιο γυμνασμένο ποδοσφαιριστή, που έχει συναντήσει στην ομάδα, αυτός ήταν ο Σαΐντ Τσίμπα: «Ο Τσίμπα ήταν ο πιο γυμνασμένος παίκτης που πέρασε. Καλό κορμί με αντοχή και ταχύτητα. Πολύ καλός και στα εργομετρικά».

Τέλος μίλησε και για το όνειρό του σαν Αρειανός: « Όνειρό μου είναι ότι κάθε Αρειανού φιλάθλου. Δηλαδή να σηκώσουμε ένα τρόπαιο. Πήγαμε σε 4 τελικούς και αδικηθήκαμε. Στους δύο παίξαμε τον αντίπαλο στη σέντρα. Εκεί που στεναχωρήθηκα περισσότερο ήταν στο ΟΑΚΑ. Βλέποντας τον κόσμο που ήρθε από εδώ να φεύγει με άδεια τα χέρια. Έιναι τόσο άδικο».

To Top