ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πανταζής: “Τι ισχύει για την ρήξη χιαστού, αποφασίζει ο Μπρούνο για την επέμβαση”

Ο γιατρός του Άρη Βαγγέλης Πανταζής μίλησε λίγη ώρα μετά την εξέταση της μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκε ο Μπρούνο Γκάμα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για τον Μπρούνο Γκάμα:

Τον είδα χθες κλινικά, υπήρχε μια ισχυρή υποψία ότι υπέστη μια ρήξη προαστίου χιαστού, σήμερα κάναμε την μαγνητική και δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις λέμε ότι αυτοί που συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες πρέπει να χειρουργηθούν, και σε αυτές τις περιπτώσεις η επάνοδος είναι 6-8 μήνες.

Υπάρχει και η επιλογή με μια συγκεκριμένη διαδικασία να μην εγχειριστεί ο παίκτης, να επανέλθει αλλά υπάρχει ένα τεράστιο ρίσκο.

Για τις πιθανότητες να επιστρέψει ο αθλητής στο ίδιο επίπεδο:

Και ο καλύτερος χειρουργός να σε αναλάβει έχεις 60% πιθανότητες να γυρίσεις στο ίδιο επίπεδο, υπάρχει ένα σενάριο να γυρίσεις σε χειρότερο επίπεδο και ένα 10% να μην επιστρέψεις καθόλου.

Εγώ έχω μιλήσει με την διοίκηση και τον προπονητή, θέλω τώρα να ενημερώσω το παιδί για να αποφασίσει αυτός το τι θέλει.

Για το πως προέρχεται η ρήξη χιαστού και αν έχει να κάνει με ελλειπή προετοιμασία:

Η ρήξη χιαστού είναι μια αδράνεια του μυικού συστήματος, επειδή είναι στο τέλος μιας προσπάθειας χαλαρώνουν οι μυς επειδή νομίζει ο εγκέφαλος ότι τελείωσε η προσπάθεια, χαλαρώνει και υπάρχει η πιθανότητα να γυρίσει το γόνατο.

Για τον Γιουνές:

Και ο Γιουνές είχε μια ενόχληση στην γάμπα, είχε μια συντηρητική θεραπεία την προηγούμενη εβδομάδα, είχε κάποια τεστ που πέρασε χωρίς πρόβλημα, δυστυχώς όμως είχε μια υποτροπή που μας πάει πίσω δύο εβδομάδες, θα μείνει λοιπόν δυο εβδομάδες εκτός.

Για τους Σιώπη και Διαμαντόπουλο:

Ο Σιώπης έχει θλάση σε έναν μικρό μυ, υποβάλλεται σε θεραπείες και μάλλον θα αγωνιστεί με τον Λεβαδειακό, ο Διαμαντόπουλος έχει μια ισχιαλγία, και αυτός ακόμη δεν είναι έτοιμος.

To Top