ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Παπέττας: “Ο κόσμος του Άρη θα κερδίσει τη μάχη της κερκίδας! Ευκαιρία να φτάσουμε μέχρι τους ομίλους”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη και επίτιμος πρόεδρος του «Super 3 Κύπρου», Τάκης Παπέττας μίλησε για τον κιτρινόμαυρο πυρετό στην μεγαλόνησο ενόψει της ρεβάνς με την ΑΕΛ.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Ο «κίτρινος» πυρετός έχει «σπάσει» το 40άρι έτσι;

Μαζί με την θερμοκρασία ανεβαίνει και η θερμοκρασία για το παιχνίδι της Πέμπτης από όλα τα μέλη του Άρη μας εδώ στην Λευκωσία. Έχουμε συνεχή επικοινωνία με παιδιά και φίλους από Θεσσαλονίκη που θα κατέβουν στο νησί και τους καθοδηγούμε. Εμείς εδώ στον σύνδεσμο είμαστε συνέχεια ανοιχτοί, έχουμε οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις, τα γνωστά «προεόρτια». Περιμένουμε και τα παιδιά αύριο να έρθουν. Όσοι έρθουν Λευκωσία έχουμε βάλει λεωφορεία από τον σύνδεσμο και από εκεί στην Λάρνακα που θα είναι και το πιο γενικό σημείο συνάντησης για όλους τους φιλάθλους του Άρη.

Άρα είστε σε συνεχή επικοινωνία έτσι;

Σήμερα το απόγευμα με τον Σπύρο Παπαϊωάννου και τον Δημήτρη Μανουσάκη, επικεφαλής του συνδέσμου, περιμένουμε και την απάντηση για τον συνολικό αριθμό των εισιτηρίων που θα έχει ο σύνδεσμος για να εξυπηρετήσουμε τα μέλη του συνδέσμου πρώτα και μετά να βοηθήσουμε και άλλους φίλους. Είναι το κάτι άλλο αυτό που συμβαίνει εδώ για τον Άρη.

Τα εισιτήρια είναι 1.500 αλλά με βάση την ζήτηση δεν θα μείνει ούτε ένα έτσι;

Εδώ ισχύει η κάρτα φιλάθλου. Αυτό είναι ένα θετικό ως προς τους δικούς μας φιλάθλους. Η ΑΕΛ, μαζεύει περίπου στο γήπεδο της το πολύ 1.200 άτομα. Τώρα παίζουν εκτός, στην Λάρνακα. Δεν πιστεύω πως θα είναι μεγάλη η προσέλευση των φιλάθλων της. Τα 1.500 άτομα που θα είμαστε εμείς στο γήπεδο για τον Άρη, θα δώσουμε μεγάλη ψυχική δύναμη στην ομάδα.

Θα πάρουν δηλαδή από τα αποδυτήρια την «μάχη της κερκίδας» έτσι;

Ακριβώς. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ τους ποδοσφαιριστές. Αυτή η αποχή των φιλάθλων της ΑΕΛ, λόγω της κάρτας φιλάθλου, θα βοηθήσει τους παίκτες μας πολύ.

Δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτή την αποχή;

Όχι. Και αυτοί που ήρθαν στην Θεσσαλονίκη, οι φανατικοί δηλαδή της ΑΕΛ, είναι αυτοί που δεν έρχονται με κάρτα φιλάθλου στην Κύπρο.

Τι μπορείτε να μας ανακοινώσετε ως σύνδεσμος πέρα από τις εκπλήξεις;

Θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε κάτι ξεχωριστό στην κερκίδα, τόσο με την υποδοχή της ομάδας όσο και στην διάρκεια του αγώνα. Όμως η ομάδα έρχεται, αγωνίζεται και φεύγει. Ο κόσμος θα έρθει, θα φωνάξει, θα πανηγυρίσει, θα φύγει. Εμείς όμως στο νησί, τόσο ο σύνδεσμος μας όσο και οι φίλαθλοι θα μείνουμε εδώ. Γι’αυτό και θα είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στην κερκίδα σχετικά με τα συνθήματα.

Περιμένετε με «ανοιχτές αγκάλες» όλους τους φιλάθλους για ένα «Ευρωπαϊκό πάρτυ»;

Όλη την Τετάρτη, ο σύνδεσμος θα είναι έξω το βράδυ. Και την Πέμπτη θα βγει ανακοίνωση ότι θα είμαστε ανοιχτοί από το μεσημέρι μέχρι τις 16:00-16:30 για να ανέβουμε στα λεωφορεία να πάμε οργανωμένοι στην Λάρνακα.

Υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση για να κοπούν τα περίφημα «χαρτάκια» έτσι;

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πάρει σβάρνα όλα τα περίπτερα εδώ στην Λευκωσία (γέλια). Μαζεύουμε τους τηλεφωνικούς καταλόγους και απόψε το βράδυ θα τα κόψουμε σε χαρτάκια για να υποδεχτούμε την ομάδα στο γήπεδο.

Αυτή την στιγμή πόσα μέλη είναι εγγεγραμμένα;

Είμαστε γύρω στα 80-90 τακτικά μέλη. Τα 10-15 άτομα είναι αυτά που «κρατάνε» τον σύνδεσμο εδώ και 15 χρόνια. Προσφέρουμε γιατί θέλουμε να κρατήσουμε αυτόν τον σύνδεσμο, είναι η ψυχή και για πολλά παιδιά από την Θεσσαλονίκη. Η συνάντηση τους, η καψούρα τους για την ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι του Άρη, μαζεύονται εδώ στον σύνδεσμο και γίνεται το κάτι άλλο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τώρα. Βρίσκονται κάποια παιδιά που είναι η καψούρα τους ο Άρης και μέσα από αυτό εμψυχώνουν τόσο την ομάδα και δείχνουν στον κόσμο τι πάει να πει «Άρης». Αυτή είναι η ουσία και ειδικά για εμάς που έχουμε φορέσει την φανέλα.

Θα θέλαμε το δικό σας σχόλιο για το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΛ Λεμεσού.

Ποδοσφαιρικά, η ΑΕΛ έχει κάποιες απώλειες και δεν ενισχύθηκε τόσο. Είναι αμυντικογενής ομάδα, αυτό είδαμε σε όλο το πρωτάθλημα. Επειδή δεν ξεχωρίζουν κάποιοι παίκτες, αυτό το στυλ μετέφερε ο Κέρκεζ για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη γιατί γνώριζε και τι σημαίνει Άρης αλλά και την βοήθεια που θα είχε η ομάδα από τον κόσμο της. Πήρε αυτό που ήθελε και λίγο έλειψε με το δοκάρι να μας «κλέψουν» και το παιχνίδι. Το θέμα είναι πως αν στο 5′ έμπαινε το γκολ, ή και η φάση του Φετφατζίδη στο 18′ όλα θα άλλαζαν. Η ΑΕΛ σε όλο το παιχνίδι ακολουθούσε το ίδιο τέμπο και το έφερε στα μέτρα της.

Άρα θα δούμε μια ίδια εικόνα;

Ακριβώς. Η ομάδα δεν έχει επιθετικούς. Αλλά εδώ για να ανοιχτεί και να περιμένουμε σαν Άρης, θα μας δώσει πιστεύω πάλι γήπεδο. Το θέμα είναι εμείς πως θα το εκμεταλλευτούμε. Αλλά εμείς εδώ, πρέπει να σκοράρουμε για να γίνει κάπως πιο εύκολο το έργο μας.

Θα πάρει την πρόκριση ο Άρης;

Είμαστε καλύτερο σύνολο, καλύτερη ομάδα. Το θέμα είναι τα παιδιά να μην επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα. Πρέπει να πάρουν την πρόκριση. Είναι η ευκαιρία της ομάδας μας επειδή απ’ότι είδα και στην προκλήρωση, η ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε στην συνέχεια αν προκριθούμε έχουμε πάλι το πάνω χέρι, είναι η ευκαιρία μας να πάμε πάλι στους ομίλους του Europa League, κάτι για το οποίο ζουν και αναπνέουν όλοι οι Αρειανοί.

To Top