ΜΠΑΣΚΕΤ

Παπαγεωργίου εφ’ όλης της ύλης: “Ο άθλος των μπαν, το μπάτζετ, οι στόχοι και τα αγκάθια της τιμωρίας και του Παλέ”

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου μίλησε εφ’ όλης της ύλης, σχετικά με τα προβλήματα και την γενικότερη πορεία του σύγχρονου μπασκετικού Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Σχετικά με πιθανά προβλήματα υγείας: Αυτά είναι τελείως προσωπικά ζητήματα και δεν θα έπρεπε να απασχολούν τον κόσμο. Όταν μερικές φορές είναι τέτοιο το βάρος και η πίεση των γεγονότων και τόσο πυκνά, που είναι ανθρώπινο να νιώσεις την πίεση και υπάρχουν στιγμές που μπορεί να μην καταφέρεις να ανταπεξέλθεις σωματικά και ψυχικά. Ωστόσο, είναι στιγμιαία αυτά, αυτή την στιγμή οφείλουμε στον κόσμο του Άρη να είμαστε με ηθικό ακμαιότατο και με αισιοδοξία που να εδράζεται σε γεγονότα, να μην είναι μία «φούσκα». Υπάρχουν πολλές φορές που η φιλοδοξία δεν βασίζεται πουθενά και αποτελεί κυρίως μία ευχή. Εδώ γίνεται ένας καθημερινός αγώνας, υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και θέλω να πιστεύω πως ήδη φαίνονται τα αποτελέσματα καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι. Εγώ τουλάχιστον που παρακολουθώ από κοντά και από την πρώτη μέρα την ομάδα, μπορώ να εκπέμψω μία αισιοδοξία.

Πόσα χρόνια είστε πρόεδρος; Δεν μετρώ, αλλά πρέπει να είναι 3 ολόκληρα χρόνια και πηγαίνουμε προς το πέμπτο πρωτάθλημα. Δεν είναι πέντε χρόνια ακριβώς.

Θα σας πω κάτι. Φέτος συμπληρώνω 50 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στον σύλλογο. Για όσους δεν το ξέρουν, ξεκίνησα έφηβος στον Άρη, το 1971. Έχω μία μακρά πορεία ως παίκτης και από άλλα διοικητικά πόστα. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι τα τελευταία χρόνια είναι τα πιο δύσκολα της ιστορίας του μπασκετικού Άρη. Πάρα πολλά προβλήματα, πολυδιάστατα και πολυεπίπεδα, τα οποία καλείται η διοίκηση να αντιμετωπίσει.

Για το ότι δεν επιθυμεί να επεκταθεί σε αυτά που έχει ζήσει μέχρι σήμερα: Δεν νομίζω ότι απασχολούν τον κόσμο. Ο κόσμος είναι στραμμένος στην ομάδα και νομίζω, όπως λέω καθημερινά επειδή έχω επαφή με τον προπονητή που προσπαθώ να βάλω στο κλίμα και στο πνεύμα του συλλόγου, ο Άρης έχει ιστορία και υπόβαθρο στον χώρο του μπάσκετ, είναι μία ομάδα με κουλτούρα. Προσπαθώ να μην αναφέρομαι στα προβλήματα, ο κόσμος εστιάζει στην προσπάθεια και νομίζω πως όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Αν η ομάδα, εντός των γραμμών, παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο και φέρει τα αποτελέσματα που όλοι προσδοκούμε, η όλη προσπάθεια της διοίκησης αμοίβεται με το τελικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ εγώ τώρα στο τι γίνεται καθημερινά εδώ.

Ήταν “άθλος” η άρση των 8 ban; Πώς τα καταφέρατε; Η διοίκηση αυτή από την λήξη του περσινού πρωταθλήματος έχει προχωρήσει σε έναν μεγάλο αγώνα γιατί δεν ήταν μόνο τα ban, ήταν πάρα πολλά τα θέματα που έπρεπε να λυθούν, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα στο καλοκαίρι. Μετά από προσπάθεια μηνών, η ομάδα μας απαλλάχθηκε από ένα μεγάλο βάρος, το οποίο σταματούσε το δικαίωμα των ελεύθερων μεταγραφών. Βεβαίως, για να επιτευχθεί η άρση των 8 ban, σε μία δύσκολη περίοδο και χωρίς έσοδα στα ταμεία της ΚΑΕ, χρειάστηκε σημαντική οικονομική συμβολή. Στραφήκαμε σε ανθρώπους του Άρη, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν, βοήθησαν και εν πάσει περιπτώσει τους ευχαριστούμε όλους. Ακόμα και αυτούς που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν οικονομικά, αλλά ηθικά ήταν κοντά στην ομάδα και έτσι ξεκινήσαμε τον μεγάλο μαραθώνιο της άρσης των 8 ban. Τρία από αυτά έχουν οριστικά τακτοποιηθεί και τα υπόλοιπα έχουν ρυθμιστεί.

Υπάρχει δέσμευση από τις συνεργασίες σας για ολική επίλυση υποχρεώσεων μέχρι τον Ιούνιο του 2022; Αυτός είναι ο προγραμματισμός. Είναι μία προσπάθεια που δεν σταματάει εδώ, άλλωστε υποχρεώσεις του παρελθόντος είναι ακόμα ανοιχτές και καθημερινά η ΚΑΕ αντιμετωπίζει και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με οικονομικές υποχρεώσεις από παλαιότερες σεζόν. Ο προγραμματισμός είναι ακριβώς αυτός, είναι δύσκολο το παιχνίδι που καλούμαστε να παίξουμε, γιατί έχουμε τις τρέχουσες υποχρεώσεις της ομάδας και παράλληλα έχουμε να εξυπηρετούμε παλαιότερες δεσμεύσεις και ρυθμίσεις με τους παίκτες που έχουμε τα ban.

Υπάρχουν εγγυήσεις; Είναι δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και σε επαγρύπνιση, καθημερινά γίνονται διαβουλεύσεις με ανθρώπους του Άρη, προσπαθούμε όσο μπορούμε να είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει.

Η στηρίξη των φιλάθλων με τα εισιτήρια διαρκείας: Είναι δεδομένη η στήριξη του κόσμου, έτσι κι αλλιώς έχω ξαναπεί ότι αποτελεί το υπερόπλο μας, όχι μόνο στο Αλεξάνδρειο, αλλά στην καθημερινότητα που βιώνω, παρακολουθώ την αγωνία και την αγάπη του κόσμου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάνουμε έρανο ή ελεημοσύνη. Η αγορά διαρκείας είναι μία πράξη στήριξης στην ομάδα της καρδιάς μας. Αυτό θα βοηθήσει και οικονομικά αλλά θα τονώσει και το ηθικό μας, για να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο που κάνουμε. Έχουμε ήδη βγάλει ένα πρόμο βίντεο και όποιος το έχει δει καταλαβαίνει το πνεύμα του Άρη, που λέγεται «να παίξουμε μαζί». Αυτό υπονοείται ότι ο Άρης είναι ενιαίος. Υπάρχουν οι παίκτες, η διοίκηση, η προπονητική ομάδα και φυσικά οι φίλαθλοι. Είμαστε μία οικογένεια, ένα σώμα και παίζουμε μαζί.

Είστε ικανοποιημένοι από την πώληση των εισιτηρίων διαρκείας; Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια. Ο κόσμος ανταποκρίνεται, ακόμα και εκτός Θεσσαλονίκης και εκτός Ελλάδας μπορώ να πω. Από μέρη όπου υπάρχει το ελληνικό στοιχείο, μας παίρνουν τηλέφωνα και ενδιαφέρονται να αγοράσουν διαρκείας, ακόμα και αν δεν βρίσκονται στο Αλεξάνδρειο.

Αρκεί αυτό, είναι ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη, η ομάδα ανήκει στον κόσμο του Άρη, εμείς απλά προσπαθούμε να διεκπεραιώσουμε και να διαχειριστούμε τις καταστάσεις αυτές, όλοι νοιαζόμαστε και αγαπάμε τον σύλλογο, άρα αποτελεί μία πράξη αγάπης και στήριξης του κόσμου, όπως γίνεται κάθε χρόνο και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό.

Για την πιθανή τιμωρία του Άρη με την αφαίρεση βαθμών: Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στην αδικία που συμβαίνει στον σύλλογο, είναι ένα θέμα που σέρνεται μέσα στον χρόνο. Θα έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει. Για το θέμα της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού, περιμένουμε την εξέταση της θεραπείας ανάκλησης που έχουμε κάνει. Ο κόσμος δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη την αφαίρεση βαθμών, δεν υπάρχει κάποια σχετική απόφαση. Ελπίζουμε πως ακόμα και τελευταία στιγμή θα εκτιμηθεί το γεγονός ότι έχουμε ήδη ξοφλήσει, αλλά πληρώνουμε με συνέπεια τους πιστωτές. Κάνουμε ήδη την προσπάθεια για να μην υπάρξει αφαίρεση βαθμών.

Για την αποτελεσματικότητα του νομικού πλαισίου: Εγώ προσωπικά είμαι αισιόδοξους πως θα καταλάβουν οι άνθρωποι στην ΕΑΑ την ιδιαιτερότητα της κατάστασης που βιώνει πρωτίστως η χώρα μας μετά τα 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, αλλά και του κορωνοϊού που μας έχει στερήσει έσοδα, τόσο από την προσέλευση των φιλάθλων, όσο και από τα διαρκείας. Έτσι, νομίζω πως αν όλα αυτά συνυπολογιστούν, νομίζω πως η επιτροπή θα δει την πραγματικότητα και θα δικαιώση την προσπάθεια του συλλόγου.

Περιμένετε συνέλευση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την επόμενη εβδομάδα; Ναι, αυτά παίζουν από μέρα σε μέρα. Όπως τις προάλλες, ήταν να λυθεί μία απόφαση την Τρίτη, αλλά μετατέθηκε και τότε εκδικάστηκε η υπόθεση του Ηρακλή και της ΑΕΚ, του Άρη έμεινε πίσω. Για αυτό λέω ότι πρόκειται για μία υπόθεση που έπρεπε να λυθεί το καλοκαίρι.

Η μεροληψία απέναντι στον Άρη, συγκριτικά με την περίπτωση της ΑΕΚ: Για αυτό ακριβώς μίλησα πριν για αδικία, δεν μ’ αρέσει να γκρινιάζω, αλλά είναι μία πρωτοφανής αδικία. Η πρεμούρα με την οποία πήραν απόφαση για τον Άρη, από τις πρώτες βδομάδες και άφησαν πίσω άλλες υποθέσεις. Αυτά δείχνουν διάφορες προθέσεις. Τέλος πάντων, δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο, είναι μία υπόθεση που παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό. Είμαστε σε εγρήγορση, σε επαφή με τα κέντρα αποφάσεων στην Αθήνα, πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλό και θετικό αποτέλεσμα.

To Top