ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παπαδημητρίου στο PRESSARIS: “Αυτό είναι το σχέδιο μας για το μέλλον του βόλεϊ στον Άρη”

Ο Θοδωρής Παπαδημητρίου είναι εδώ και λίγες ημέρες ο νέος προπονητής των κορασίδων και των παγκορασίδων του Άρη στο βόλεϊ. Εν ενεργεία αθλητής του βόλεϊ – που στο παρελθόν έχει φορέσει και την “κιτρινόμαυρη” φανέλα -, αλλά και μέλος της Εθνικής ομάδας μπιτς βόλεϊ, που κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα με τον συμπαίκτη του, Δημήτρη Νιώπα, το σίγουρο είναι ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στις μικρές αθλήτριες του Άρη.

Ο ίδιος μίλησε στο PRESSARIS για την ενασχόλησή του με την προπονητική, αλλά και τους στόχους του σε αυτό το νέο του εγχείρημα.

Αναφορικά με το πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία του με τις ακαδημίες βόλεϊ του Άρη, ο έμπειρος αθλητής είχε να πει: “Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα το καλοκαίρι από τον τεχνικό διευθυντή του Άρη, τον Γιάννη Γιαννάκη και μία πρόταση για ν΄ αναλάβω κάποια τμήματα του συλλόγου παγκορασίδων και κορασίδων. Το έχω κάνει στο παρελθόν πιο μικρός σε κάποια τμήματα ακαδημιών αγοριών του Ηρακλή”, για να εξηγήσει:

“Μου άρεσε σαν σκέψη, το έκανα το καλοκαίρι στο μπιτς βόλεϊ και έτσι δέχτηκα να τα αναλάβω. Έχω πολλή όρεξη και πιστεύω ότι θα έχουμε μία άριστη συνεργασία με τον Γιάννη τον Τσαϊρέλη, που συνεργαζόμαστε, καθώς και με τους ανθρώπους του Άρη”.

Επίσης, ερωτηθείς για το πώς προέκυψε η προπονητική στη ζωή του, από την στιγμή, μάλιστα, που είναι ενεργός αθλητής τόσο στη σάλα όσο και στο μπιτς βόλεϊ, ο Θεσσαλονικιός, Θοδωρής Παπαδημητρίου είχε να πει: “Η προπονητική με ενδιέφερε πάντα, είτε πρόκειται για βόλεϊ στη σάλα είτε για μπιτς βόλεϊ. Και οι δύο συνεργασίες έγιναν με κάποιους στόχους”, για να τονίσει ότι:

“Θα τα συνδυάσω και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να πετύχουν και οι δύο μου στόχοι. Για μένα είναι το ίδιο και ελπίζω να τα καταφέρουμε”.

Επίσης, κάνοντας λόγο για τους στόχους, που έχουν τεθεί, ιδίως από την στιγμή που τα τμήματα αυτά είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο πέρυσι στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΠΕΣΘ, είχε να πει: “Το σημαντικό στην γυναικεία ομάδα του Άρη είναι ότι πέρυσι βρέθηκε στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας. Σίγουρα για κάποια κοπέλα που θέλει να ξεκινήσει το βόλεϊ είναι κίνητρο να βρεθεί σε μία τέτοια ομάδα”, ενώ υπογράμμισε πως:

“Τα τμήματα υποδομών του Άρη δουλεύουν επαγγελματικά και προσφέρουν πολλά εφόδια σε μία αθλήτρια. Χαίρεσαι να δουλεύεις εκεί και τα κορίτσια έχουν ένα άριστο περιβάλλον. Οι στόχοι είναι πολλοί: – να πάρουν τις βασικές γνώσεις του αθλήματος από μικρή ηλικία, – να γίνεται σωστή διαπαιδαγώγηση και κοινωνικοποίηση του παιδιού από μικρή ηλικία, – να δουλεύουν στο γήπεδο σχεδόν καθημερινά και όλα αυτά μαζί να φέρουν και τα αποτελέσματα στον σύλλογο και στο παιδί.

Όπως και στόχος κάθε ομάδας είναι να βγάζει αθλήτριες, που κάποια στιγμή θα πλαισιώσουν την γυναικεία ομάδα και τις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας. Το έχει κάνει στο παρελθόν ο σύλλογος και θέλουμε να το πετύχει και τα επόμενα χρόνια”.

Τέλος, σχετικά με το μπιτς βόλεϊ στο οποίο είναι μέλος της Εθνικής ομάδας, επεσήμανε: “Θα περιμένουμε να δούμε τι θα προκύψει μετά τις εκλογές της ΕΟΠΕ. Καταφέραμε να είμαστε Πρωταθλητές Ελλάδος με τον Δημήτρη Νιώπα και θα περιμένουμε ν΄ ανταμειφθούμε με την στήριξη της Ομοσπονδίας. Είμαι πολύ αισιόδοξος γι΄ αυτό…”.

 

To Top