Παπαζαχαρίας: “Θα τα δώσουμε όλα με τον Αστέρα, ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο”

Η άδικη αποβολή του Αγκάνθο πείσμωσε όλους τους παίκτες του Άρη. Αυτό το πείσμα μετατράπηκε αρχικά σε κλάμα και στη συνέχεια σε θέληση, αυταπάρνηση και αυτοθυσία μέσα στο γήπεδο. Για τον Γρηγόρη Παπαζαχαρία ένα πράγμα μετράει πλέον. Η νίκη επί του Αστέρα σε ένα γεμάτο γήπεδο.

Ο αρχηγός του Άρη μίλησε στα “Αθλητικά Νέα”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, μίλησε για το γεγονός ότι πολλοί παίκτες της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του ίδιου, συγκίνησαν τον κόσμο του Άρη με την προσπάθειά του στον αγωνιστικό χώρο και τα δάκρυα σε στιγμές τεράστιας έντασης, όπως σε αυτή της αποβολής του Νταβίντ Αγκάνθο: «Η αλήθεια είναι ότι τη στιγμή της αποβολής μας βγήκαν, σε όλα τα παιδιά, πολλά συναισθήματα όλης της χρονιάς και όχι μόνο. Και τα προηγούμενα χρόνια η κατάσταση οικονομικά ήταν η ίδια, συν το γεγονός ότι έπαιζαν συνεχώς οι ξένοι παίκτες και εμείς οι Έλληνες ήμασταν λίγο στην απ’ έξω. Τώρα που κληθήκαμε να παρουσιαστούμε εμείς ακούσαμε πολλά σχόλια που ήταν και άδικα. Όταν λοιπόν βλέπεις έναν διαιτητή να προσπαθεί να σου στερήσει ό,τι δικαιούσαι από το παιχνίδι, είναι λογικό να σου βγουν όλα τα συναισθήματα. Γιατί, αντί να πάρει κόκκινη κάρτα ο αντίπαλος, πήρε ο Αγκάνθο. Μετά πεισμώσαμε περισσότερο για να πάρουμε την νίκη».

Με δεδομένο ότι η ομάδα έχει χάσει πολλούς βαθμούς φέτος από τη διαιτησία, ο Παπαζαχαρίας ρωτήθηκε για αυτό το θέμα και απάντησε: «Είναι δεδομένο ότι η ομάδα μας έχει αδικηθεί στα περισσότερα, αν όχι σε όλα τα παιχνίδια. Θα μπορούσαμε σίγουρα να έχουμε τουλάχιστον 4-5 βαθμούς παραπάνω και να βλέπουμε αλλιώς το πρωτάθλημα. Έτσι, θα είχαμε και μεγαλύτερη ηρεμία. Εμείς δε πήραμε βοήθεια από κανέναν, ήμασταν μόνοι μας μέχρι τώρα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι διαιτητές έχουν τέτοια αντιπάθεια στον Άρη. Εύχομαι αυτό να αλλάξει τις δύο τελευταίες αγωνιστικές».

Για το αν αντιλαμβάνεται ότι κάποιοι δε θέλουν τον Άρη στη μεγάλη κατηγορία, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι αυτό φαίνεται. Όταν εμείς ρωτάμε μερικές φορές τους διαιτητές πόσος χρόνος μένει ή γιατί  έβγαλες κάρτα κτλ, οι απάντηση που παίρνουμε τις περισσότερες φορές είναι «μη μιλάτε, γιατί θα πάρετε κάρτα». Υπάρχει μια αντιμετώπιση πολύ καλύτερη στους αντιπάλους, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι υπάρχει δόλος απέναντι στον Άρη».

Για το αν πίστευε στη νίκη, μετά την αποβολή του Αγκάνθο, επεσήμανε: «Όταν η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες και με δεδομένο ότι μέχρι τότε δεν είχε πάρει νίκη εκτός έδρας και όταν χάνεις τον καλύτερό σου παίκτη, σου περνούν από το μυαλό πολλές σκέψεις. Η αλήθεια είναι ότι φοβηθήκαμε πάρα πολύ, απλώς είπαμε ότι πρέπει να βγάλουμε το ημίχρονο χωρίς να φάμε γκολ και τα καταφέραμε. Μετά, πεισμώσαμε περισσότερο και είπαμε ότι ακόμα και με δέκα παίκτες, θα μας δοθεί η ευκαιρία κάποια στιγμή για να μπορέσουμε να σκοράρουμε. Έτσι και έγινε και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό».

Για το ότι δε φαινόταν στο γήπεδο το αριθμητικό μειονέκτημα, τόνισε: «Αυτό δεν ήταν έργο μόνο των δέκα ποδοσφαιριστών, αλλά και ολόκληρης της αποστολής. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή, γιατί κατέβασε την ομάδα με πολύ καλή τακτική. Το είχαμε δουλέψει όλη την εβδομάδα. Κάποιοι παίκτες που δε φάνηκαν, έκαναν εξαιρετική αθόρυβη δουλειά και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μπράβο σε όλους».

Για το αν είχαν άγχος όταν προετοιμάζονταν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για το ματς με τον Ατρόμητο, υπογράμμισε: «Πριν από κάθε παιχνίδι είχαμε άγχος, πόσο μάλλον για το συγκεκριμένο που ξέραμε ότι δεν υπήρχε αύριο. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν προσπαθήσαμε εξίσου σε όλα τα ματς. Αύτη την εβδομάδα υπήρχαν και τα διοικητικά, τα οποία δε μας αφορούν , αλλά μας επηρεάζουν και μας αγγίζουν. Ο προπονητής μας ανέβασε την ψυχολογία, όπως και η παρουσία του κ. Σκόρδα».

Για τις πολλές αλλαγές προπονητών μέσα στη σεζόν, είπε: «Σίγουρα μας επηρεάζει. Αλλάξαμε πέντε προπονητές και τέσσερις διοικήσεις. Αυτό, σε συνδυασμό με την απαγόρευση των μεταγραφών έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Αποδυναμώσαμε την ομάδα το Δεκέμβριο χωρίς λόγο, με εξαίρεση κάποιους παίκτες που ήρθαν. Ελπίζω του χρόνου να μην γίνουν τα ίδια λάθη».

Για το ερχόμενο ματς με τον Αστέρα, ανέφερε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που έχει μια συνοχή. Έχει έναν προπονητή από την αρχή της χρονιάς που ήταν στο παρελθόν και στον Άρη και έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Θα ήθελα τη στήριξη του κόσμου για μία ακόμη φορά, να γεμίσει το γήπεδο και να πανηγυρίσουμε μια νίκη που θα μας φέρει πιο κοντά στην παραμονή στην κατηγορία. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι όλα τα παιδιά θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε την νίκη».

Τέλος, μίλησε για τη μάχη της παραμονής γενικότερα: «Τώρα όλοι νιώθουν την ανάσα του Άρη, παρόλο που μας θεωρούσαν καταδικασμένους. Ομάδες όπως η Βέροια, ο Πανθρακικός, ακόμη και ο Λεβαδειακός που έχει 34 βαθμούς. Ελπίζω σήμερα ο ΠΑΣ να παίξει στα ίσια την ΑΕΚ και να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η βαθμολογία».

To Top