Παπανίκος: «Από το παρκούρ στον στίβο ο Τεντόγλου, κατάφερε το ακατόρθωτο»

Στο Yellow Radio 101,7 φιλοξενήθηκε ο πρώτος προπονητής που ανακάλυψε τον Μίλτο Τεντόγλου, ο Βαγγέλης Παπανίκος.

Μερικά από όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Είναι ένα παιδί που ξεκίνησε και ανδρώθηκε στα Γρεβενά και στην συνέχεια πήγε στην Αθήνα. Ο Μίλτος ήρθε στο γήπεδο 15 χρονών, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα εξελιχθεί στην μορφή που είναι σήμερα.

Σε τρία χρόνια αθλητισμού πήγε Ολυμπιάδα, όταν βλέπεις έναν αθλητή με τέτοια αποτελέσματα σου έρχεται στο μυαλό και το μεγαλύτερο.

Βλέπαμε κάποια παιδιά που έκαναν παρκούρ, τους μιλήσαμε, τους προσεγγίσαμε, ρώτησα τον Μίλτο «γιατί δεν έρχεσαι να δοκιμάσεις». Έκανε ύψος στην αρχή και σιγά-σιγά τον πείσαμε.

Για το πως σταδιακά ενδιαφέρθηκε για τον στίβο ο Τεντόγλου:

Στην αρχή ερχόταν τρεις, τέσσερις φορές, μετά κατάλαβε ότι έχει δυνατότητες, βγήκε δεύτερος στο πανελλήνιο παμπαίδων-παγκορασίδων πατώντας μισό μέτρο πίσω από την γραμμή.

Πλέον αυτό που έκανε είναι το ακατόρθωτο, ήταν απίστευτο αυτό που κατάφερε.

Για την απόφαση του Τεντόγλου να πάει στην Αθήνα:

Ο καλύτερος αθλητής πρέπει να είναι στις καλύτερες εγκαταστάσεις με τους καλύτερους γιατρούς, τις καλύτερες εγκαταστάσεις και τον καλύτερο προπονητή. Κάποιοι μου είπαν ότι υποτιμώ την δουλειά μου, δεν είναι έτσι. Απλά αναγνωρίζεις την αξία κάποιου άλλου.

Για την βοήθεια που δεν δίνει η πολιτεία σε αυτά τα παιδιά:

Δυστυχώς τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται για δύο ώρες ή δύο μέρες σε αυτά τα παιδιά. Θα πάρουν μετάλλιο και πάλι η προετοιμασία των μεγάλων ομάδων θα είναι πρώτο θέμα.

To Top