Παπανικολάου: «Η παρουσία του Γιάννη ανεβάζει τις προσδοκίες στην Εθνική»

Τον πήχη των προσδοκιών για διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ανεβάζει η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπανικολάου. 

Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM ενόψει της πρεμιέρας της Εθνικής στην Κίνα και ανέλυσε τα δεδομένα και τις αδυναμίες της «επίσημης αγαπημένης».

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για την Εθνική: «Έχουμε δέκα χρόνια για να μπούμε στην τετράδα. Πρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Η παρουσία του Γιάννη ανέβασε τον πήχη και τις προσδοκίες, ενώ είναι σημαντικό να δούμε πως θα παρουσιαστεί ο Σλούκας, γιατί είναι ο παίκτης που έχει το σουτ. Με την παρουσία του μπορεί να ελευθερωθεί και Γιάννης, γιατί μην ξεχνάμε ότι το σουτ είναι το βασικό μας μειονέκτημα. Και άλλες χώρες έχουν προβλήματα, όπως είχαμε εμείς το σοβαρό του Αθηναίου που του ευχόμαστε περαστικά, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με αυτό το κλίμα και αυτή την καλή ατμόσφαιρα. Χρειάζεται και τύχη στα νοκ άουτ και ελπίζουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά. Δεν έχουμε κάποια ομάδα να φοβηθούμε αν παίξουμε με βάση τις δυνατότητες μας».

Για την ατμόσφαιρα της ομάδας και το πόσο ρόλο παίζει η παρουσία του Γιάννη: «Είναι σημαντικό να συμβαίνει αυτό. Διακρίνω μια ηρεμία στην ομάδα, εμπιστοσύνη στον προπονητή και τις επιλογές του. Έχουμε έναν σούπερ σταρ στην ομάδα και αυτό είναι κομβικό για την Εθνική. Δεν πρέπει η παρουσία του Γιάννη να προσθέσει άγχος στην ομάδα. Πρέπει μαζί με τον Γιάννη όμως, σε κάθε βραδιά να είναι καλοί τουλάχιστον ακόμα δύο, αφού οι άμυνες θα είναι πάνω του. Έχει πολλά προσόντα ο Γιάννης, ακόμα και όταν έχει πάνω του προσαρμοσμένη άμυνα. Το κύριο όπλο της Εθνικής για τις στημένες άμυνες πρέπει να είναι ο αιφνιδιασμός. Ο Γιάννης είναι ευέλικτος και θα πάρει τόσο τα φάουλ, όσο και τους πόντους που πρέπει. Όλες οι άμυνες θα κλείσουν το ζωγραφιστό και θα πρέπει να είναι σε καλή μέρα. Δεν έχουμε κλασικό σουτέρ και αυτό είναι το ερωτηματικό μας»

Για την μπασκετική παράδοση της χώρας: «Είμαστε μικρή χώρα με μεγάλη παράδοση. Έχουμε στο αίμα μας το άθλημα και πιστεύω ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο. Τα καλά χρόνια είμασταν τυχεροί γιατί είχαμε την τύχη να φτιάξουμε Έλληνες προπονητές, ενώ όλα αυτά τα χρόνια πολλά παιδιά ακολουθούν το άθλημα, οπότε έχουμε δυνατότητα επιλογής. Όταν έχουμε μια επιτυχία, φαίνεται στο πόσα παιδιά ακολουθούν το άθλημα και ασχολούνται με τον αθλητισμό»

To Top