ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παράλληλο σύμπαν, Άλκης κι ένα κουτί… Λεξοτανίλ

Σχολιογράφος blog-ΑΡΗ με ξεχωριστό τρόπο την κιτρινόμαυρη επικαιρότητα. Ξεχωριστό κι ανατρεπτικό το… προσωνύμιο του: Χιούι! Μέσα από το PRESSARIS θα καταθέτει τις δικές του απόψεις, σκέψεις, προβληματισμό! Μείνετε συντονισμένοι…

Διαβάστε το σημερινό του blog:

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, οι φιλοξενούμενοι οπαδοί θα πήγαιναν, χωρίς να κινδυνεύουν, στο εκάστοτε γήπεδο στην θέση της κερκίδας που υποχρεωτικά θα παραχωρούσε η γηπεδούχος ομάδα και θα αποχωρούσαν προς όποια κατεύθυνση επέλεγαν, χωρίς να μαντρωθούν, να οδηγηθούν και να στριμωχτούν επί σκοπόν σε ένα στενό, στην ζούλα και να δεχτούν απρόκλητη επίθεση, με απίστευτη βιαιότητα και μίσος. Το αίσθημα της οπαδικής αξιοπρέπειας, το έζησα στην Γερμανία π.χ. παλιότερα με την Μπάγερν ή στην Ιταλία με την Μπενετόν, γνωστές χώρες παράλληλων συμπάντων, εξάλλου!

Στο ίδιο, παράλληλο, σύμπαν θα είχε φροντίσει το ίδιο το ποδόσφαιρο, από πριν, να μην υπάρξει τέτοιο περιστατικό που σου προκαλεί αναγούλα, θυμό και πολλά συναισθήματα ακόμα και αν συνέβαινε, θα έβγαινε, συντεταγμένα, και θα υπερασπίζονταν το αυτονόητο δικαίωμα αυτών (που θεωρεί… “πελάτες” του, αλλά) που είναι η ψυχή του, δηλαδή των οπαδών.

Αυτό θα γίνονταν ανεξαρτήτως του χρώματος του κασκόλ τους. Πριν από λίγες ημέρες, αυτό είχε χρώμα κιτρινόμαυρο, ήταν συνΑρειανοί, αλλά αύριο μεθαύριο πιθανότατα θα έχει άλλα χρώματα κι εμένα με ενδιαφέρει εξίσου, καθώς εκεί μπορεί να είμαι εγώ, ο αδερφός μου, ο γιος, ο ανιψιός, ένας φίλος, συνοπαδός ή και άλλης ομάδας φίλος.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ο Άλκης θα ήταν ζωντανός, όπως και ο Τόσκο ή ο Νάσος ή… ή… ή… και η δολοφονία δεν θα συνεχίζονταν σε κάθε κερκίδα που κάποιοι επιλέγουν να ξερνάνε με πανιά και συνθήματα για “λευτεριές” και περηφάνιες για αντίπαλους νεκρούς ή σε κάθε στενό που όποιο “οργάνου του κράτους” ξυπνήσει ο νταβάς μέσα του θα ρωτάει για αυτόν “πού βρίσκεται” με σιχαμερή ειρωνεία, δίπλα σε άλλον που θα επιδεικνύει τον αντρισμό του, νταηλίδικα.

Στο παράλληλο σύμπαν, που πιθανόν να υπάρχει ή να υπάρξει στο μέλλον, ίσως ο γιος μου παίρνει τον δικό του στο γήπεδο, χωρίς να το σκέφτεται διπλά και τρίδιπλα όπως εγώ, για τους παραπάνω και πολλούς ακόμα λόγους. Πήγε να δημιουργήσει ένα τέτοιο σύμπαν, συνύπαρξης, παράλληλο, η πρωτοβουλία οργανωμένων Αρειανών οπαδών πέρσι. Να θυμηθούμε, δειλά δειλά, τα αυτονόητα. Να πάμε στην Λεωφόρο, στο Καραϊσκάκη, να έρθουν Παναθηναϊκοί, Ολυμπιακοί. Δεν ευδοκίμησε, γιατί τα παράλληλα αυτά σύμπαντα τα δομεί, τα οργανώνει, τα σχεδιάζει και τα υλοποιεί το κράτος. Αυτό που οι πολίτες εμπιστεύονται, όχι το άλλο, το παράλληλο που το νοιάζουν ποιος ακούει ποιον και όχι το αν ακούγεται στην κοινωνία.

Και λίγα, αγωνιστικά

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, θα έμπαινε η ευκαιρία του Ντε Βισέντι στο 8′, ίσως η κόκκινη στον Μπεχαράνο να ήταν σε κάναν Ετέμπο και σήμερα το βράδυ να θέλαμε ένα κουτί Λεξοτανίλ για να ηρεμήσει το κεφάλι που “πάλι καλά που πήραμε και το Χ”! Το παιχνίδι με τον Ο.Φ.Η. εντός έδρας θα είχε αντίστοιχη κατάληξη με το σημερινό ή χθεσινό τελοσπάντων, αν δεν συνέβαιναν οι συμπτώσεις των παράλληλων συμπάντων, που “ο Άρης που ξέρουμε” μας έμαθε χρόνια και χρόνια!

Κάπου, σε ένα σύμπαν παράλληλο με το δικό μας, ίσως κάναμε κι εμείς περισσότερη υπομονή και να εκπαιδεύαμε τον εαυτό μας έτσι ώστε να περιμέναμε να δούμε το πώς δομείται ένας καινούργιος αγωνιστικός κύκλος που έχει επιλεγεί να ανοίξει, στην ουσία από το περσινό ματς κυπέλλου με την ίδια αντίπαλο, από την ομάδα μας. Γιατί, κακά τα ψέματα, οι βιαστικές και μεγάλες κουβέντες και υποσχέσεις, η χωρίς λόγο ανακατωσούρα λόγω ενός αποκλεισμού από δυνατότερο αντίπαλο το καλοκαίρι και η μη στόχευση στα παιχνίδια “δεύτερης ταχύτητας” όπως αυτό που πέρασε, μας έκανε να μείνουμε πίσω σε ότι αφορά την επαφή μας, ως Άρης, με τα ψηλότερα αγωνιστικά στρώματα.

Δεν είναι ζήτημα παράλληλου σύμπαντος το τελευταίο το, με υπομονή, στόχευση και επιμονή, χτίσιμο μίας καινούργιας ομάδας, δηλαδή. Είναι, ξεκάθαρα, ανάθεσης κάτι τέτοιου σε αυτούς που ξέρουν. Και επιμονή στο πλάνο. Την στιγμή που μιλάμε, όλα δείχνουν πως ένας ακόμα ποιοτικός χαφ, το γνωστό και ως “οχτάρι”, δίπλα στην σπουδαία προσθήκη του Ετέμπο, μπορεί να αρκεί για να νιώσει η ομάδα παραπάνω σίγουρη. Στο κάτω κάτω, μόνο το αποτέλεσμα στα 2 αμέσως προηγούμενα παιχνίδια έλλειψε για να καταδείξει πως υπάρχει αγωνιστική πρόοδος. Όσο, σε αυτήν, θα προστίθενται τα στοιχεία που λέγονται “πνευματική και ψυχολογική προετοιμασία” και οι αγώνες θα προσεγγίζονται όπως αυτός της Τρίτης, από την αρχή, τόσο θα δημιουργούνται οι συνθήκες για να μπορεί ο Άρης να δείξει αυτά που πραγματικά μπορεί.

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022

“ο Χιούι”

To Top