Παράλογες αποδόσεις και κύπελλο στην Γκενκ‏

Αν και το κουπόνι όσο κοντεύουμε στο καλοκαίρι, μειώνει τις ομάδες και τις επιλογές που μπορούμε να επιλέξουμε, το ενδιαφέρον στα “Βόρεια” κυρίως πρωταθλήματα παραμένει αμείωτο. Έμεις ήμαστε εδώ για να συνεχίσουμε τον καθημερινό μας αγώνα, όπου με εμπνευση και σωστή χημεία προσπαθούμε να γεμίσουμε το πορτοφόλι της μεγάλης παρέας μας.

Ο πρώτος αγώνας που θα μας απασχολήσει έρχεται από το εγχώριο ποδόσφαιρο. Παναθηναϊκός-Ξανθη με φόντο μια θέση στην Ευρώπη, αφότου τα Πας Γιάννινα δεν πάρουν τελικά αδειοδότηση ώστε να διεκδικήσουν ένα εισητηρίο για την Ευρώπη. Πρώτη φορά στα χρονικά συμβαίνει κάτι τέτοιο, με την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος να δηλώνει πως το συγκεκριμένο παιχνίδι γίνεται για να βρεθεί καλυμμένη από όλα τα ενδεχόμενα. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Ν.Σμύρνης με το “τριφύλλι” να έχει την συμπαράσταση περίπου 10.000 φίλων του.

Οι πράσινοι θέλουν την νίκη, με τον Γιάννη Βονόρτα να μην έχει σταματήσει στις διακοπές του Πάσχα τη προπόνηση για τους ποδοσφαιριστές του. Από την άλλη στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της Ξάνθης ο Ουζουνίδης, αντιλαμβάνεται το σημερινό ματς ως αγγαρεία, με τους οπαδούς του συλλόγου να δηλώνουν αποχή. Χωρίς Μαυριά, Κουίνσι και Βιτόλο οι τυπικά γηπεδούχοι, απών για την Σκόντα ο Μπέρτος. Αναμφίβολα ο Παναθηναικος θα δείξει μεγαλύτερο ζήλο για το τρίποντο, εν αντίθεση με τους αδιάφορους Θρακιώτες. Καλή επιλογή ο άσος!

Τελικός κυπελλου στο Βέλγιο ανάμεσα στην Σερκλ Μπριζ και την Γκενκ. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο ουδέτερο στάδιο των Βρυξελλών 《Κόνινγκ Μπάουντεβαιν》με 30.000 οπαδούς της Γκενκ να ακολουθούν την ομάδα τους για να πανηγυρίσουν τον τίτλο. Οι “μπλε” είναι και φέτος υπόδειγμα ομάδας, με σταθερά ανοδική πορεία, που δύσκολα μπορεί να την υποτάξει ο αντίπαλος. Ο μεγάλος της στόχος που είναι το κύπελλο, βρίσκεται προ των πυλών και αν παρουσιαστεί όπως μας έχει αποδείξει ότι μπορεί τους τελευταίους ειδικά μήνες δεν θα δυσκολευτεί να στείλει στα ουράνια τους χιλιάδες οπαδούς της. Ασήμαντες μακροχρόνιες απουσίες.

Στην αντίπερα η Σερκλ, δείχνει τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης στο πρωτάθλημα, όπου παλεύει κάτω από αντίξοες συνθήκες για την παραμονή της. Όπως δήλωσε και ο προπονητής της Μπέιν, ο σκοπός είναι να περάσει ο τελικός χωρίς παραπλευρες απώλειες, καθώς η παραμονή είναι ο πρώτιστος σκοπός, και η συνέχεια πολύ δύσκολη. Διπλό για την διψασμένη Γκενκ, που έχει και την εμπειρία και την ποιότητα!

Το ταξίδι μας θα λάβει τέλος στο πρωτάθλημα της Β’ Νορβηγίας, με τούς “κίτρινους” της Μπόντο Γκλιμτ να φιλοξενούνται στην έδρα της Βαρντ. Οι γηπεδούχοι έχουν ένα από τα πιο χαμηλά ρόστερ στην κατηγορία, μαι αντιμετωπίζουν μία εκ τον φαβορί για άνοδο. Οι κιτρινόμαυροι εντός έδρας παρουσιάζονται εξαιρετικοι,, ενώ εκτός ακόμη δυσκολεύονται. Ευκαιρία λοιπόν απέναντι στην δεύτερη ομάδα του Χαουγκεσουντ να αρπάξουν τη νίκη που κυμαίνεται σε απόδοσης κοντά στο 2.00.

Για όσους τέλος, επιζητούν ακόμα περισσότερο ρίσκο, απορίας άξιο είναι γιατί οι αποδόσεις της Κρίστιανσουντ στην έδρα της Μιοντάλεν αγγίζουν το 4.00, την στιγμή που οι εμφανίσεις της μέχρι στιγμής είναι αξιοθαύμαστες και βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με ισοβαθμία; Καλή και η Μιονταλεν αλλά οι φιλοξενούμενοι δείχνουν να μην “νιώθουν” από ονόματα και φανέλες.

Κάτι ανάλογο ισχύει και στην αναμέτρηση της Χοντ με την Κονγκσβίνγκερ με τις δύο ο ομάδες να προέρχονται από νίκες πραγματοποιώντας θετικές εμφανίσεις. Παράλογος ο χαμηλός άσος, πιθανώς να αλληλοεξοντωθουν και να αναπαυθούν στην ισοπαλία!

Προτείνουμε:

ΚΑΡΦΩΤΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ (1)

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ – ΓΚΕΝΚ (2)

ΒΑΡΝΤ ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ – ΜΠΌΝΤΟ ΓΚΛΙΜ (2)

ΜΕ ΡΙΣΚΟ

ΜΙΟΝΤΑΛΕΝ – ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ (2/UNDER)

ΧΟΝΤ – ΚΟΝΓΚΣΒΙΝΓΚΕΡ (Χ)

To Top