Στεφανίδης: “Οι θέσεις μου για την ΚΜΑ, οι σχέσεις φορέα με ΠΑΕ και οι λευκές επιταγές”!

Ο Πάνος Στεφανίδης πρώην μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ Άρης και υποψήφιος στις εκλογές της ΚΜΑ καταθέτει μέσω του PRESSARIS τις θέσεις και απόψεις του ενόψει των εκλογών του φορέα.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να στείλουν τις θέσεις και τα σχόλια τους, μπορούν να το κάνουν στο [email protected].

Αναλυτικά το κείμενο του Πάνου Στεφανίδη:

“Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω το PRESSARIS για την ευκαιρία που δίνει στους υποψηφίους της ΚΜΑ να εκθέσουν τις απόψεις τους και τους στόχους τους.

Είμαι 39 ετών, δικηγόρος στο επάγγελμα και δεν είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνω ως υποψήφιος στις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου. Το 2009 και το 2010 ήμουν υποψήφιος για τη Λέσχη, το 2011 μαζί με τους σημερινούς συνυποψήφιους μου Βασίλη Φουρλίγκα, Νίκο Ιατρού και Άγγελο Μισιρλή διεκδικήσαμε με το σχήμα ΑΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ την διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και από την 1η Ιουλίου μέχρι την 26 Νοέμβρη ήμουν μέλος της διοικούσας επιτροπής μαζί με τον Αλέκο Κατσιαούνη και τον Σταύρο Λαμπριάκο.

Από την περσινή μου θητεία αποκόμισα πολλά και έχει ενισχυθεί σημαντικά η πεποίθηση που είχα ότι ο Αρης μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα με βάση τα έσοδα του, αρκεί να υπάρχει ορθολογική διαχείριση τόσο στα οικονομικά όσο και στα αγωνιστικά ζητήματα.

Δυστυχώς, η Λέσχη από την ημέρα που λειτουργεί ως μεγαλομέτοχος ποτέ δεν έπραξε τα αυτονόητα, ποτέ δεν λειτούργησε ως ο πραγματικός μεγαλομέτοχος της ομάδας, παρά άφηνε αυτόν τον ρόλο στην εκάστοτε διοίκηση της ΠΑΕ. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει μία σχέση συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ της ΠΑΕ και της ΚΜΑ και κατ επέκταση να υπάρχει και συγκάλυψη των οικονομικών εγκλημάτων που συνέβαιναν και τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα ο Σύλλογος. Το χειρότερο είναι ότι όλες οι παραπάνω ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων και των χειραγωγημένων γενικών συνελεύσεων,  απαξίωσαν την ΚΜΑ στα μάτια των Αρειανών και βλέπουμε σήμερα να έχει μειωθεί αισθητά η συμμετοχή στο Σωματείο.

Η κατάσταση αυτή επιβάλλεται να αλλάξει, χωρίς όμως να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Το ΔΣ της ΚΜΑ οφείλει να ελέγχει την ΠΑΕ σε οικονομικά θέματα όχι όμως και σε αγωνιστικά. Οφείλει να απαιτεί από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ την κατάθεση προϋπολογισμού εσόδων εξόδων για την χρονιά που έρχεται και να ελέγχει αν τα όσα προβλέπονται τηρούνται κανονικά. Οφείλει να ενημερώνει τόσο τα μέλη της όσο και τον υπόλοιπο κόσμο της ομάδας σχετικά με τα πεπραγμένα στην ΠΑΕ σε ότι αφορά τα οικονομικά της. Η ατάκα που ακούστηκε κατά την ίδρυση του Σωματείου που έλεγε ότι «πλέον θα ξέρουμε τι μας γίνεται και κανένας δεν θα μπορεί να χρεώσει την ομάδα» πρέπει επιτέλους να γίνει πραγματικότητα.

Οι λευκές επιταγές του παρελθόντος δεν πρέπει να ξαναεμφανιστούν γιατί αυτές μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα πειστεί ο Αρειανός να ξανασυμμετέχει στην ΚΜΑ. Όταν ο φίλαθλος του ΑΡΗ δει ότι το Σωματείο εκπληρώνει αυτά για τα οποία δημιουργήθηκε, όταν πειστεί ότι με τη συμμετοχή του βοηθάει πραγματικά την ομάδα και δεν αποτελεί μέσο νομιμοποίησης ανθρώπων που θέλουν να οικειοποιηθούν τον Σύλλογο, τότε από μόνος του θα έλθει να στηρίξει την προσπάθεια τόσο οικονομικά όσο και με τη φυσική του παρουσία.

Παραπάνω ανέφερα ότι έχει ενισχυθεί η άποψη μου ότι ο Αρης μπορεί να είναι αυτοδύναμος. Ωστόσο, η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει με τα συσσωρευμένα υπέρογκα χρέη των τελευταίων ετών μου δημιουργεί έντονη ανησυχία για το μέλλον. Πεποίθηση μου είναι ότι ο Αρης θα χρειαστεί οικονομικές ενέσεις για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να απομακρύνουμε από το Σύλλογο την εσωστρέφεια και να έχουμε ανοιχτές τις πόρτες σε όποιον ενδιαφερθεί χωρίς όμως και να παραδώσουμε την ομάδα εν λευκώ.  Όπως θα ελέγχεται το εκάστοτε ΔΣ της ΠΑΕ, έτσι πρέπει να ελεγχθεί εξονυχιστικά και ο οποιοσδήποτε επιθυμεί να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Αρνητικοί δεν θα είμαστε σε κανέναν, ο οποίος θα δείξει εμπράκτως τις προθέσεις του. Αρνητικός θα είμαι μόνο απέναντι σε όποιον θα μένει στα λόγια και θα απέχει από τις πράξεις.

Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά οφείλουμε όλοι να παλέψουμε για την σωτηρία του Συλλόγου. Για το λόγο αυτό,  θα ήθελα να συγχαρώ τους συνυποψηφίους μου για τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή της ιστορία του Συλλόγου.

Τελειώνοντας, ένα ατελείωτο ευχαριστώ στην διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ ,στην Διοργανώτρια Επιτροπή και στον Νίκο Γκάλη, που τόσα χρόνια μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση, έγινε και πάλι αφορμή για να αναδειχτεί τόσο η προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό όσο και το μεγαλείο της ομάδας μας”.

 

 

To Top