ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παράταση για Κάρτα Φιλάθλου, ποσοστό από το στοίχημα στις ομάδες

Ο Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα των ομάδων για παράταση στην Κάρτα Φιλάθλου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, ενώ δεσμεύτηκε για ποσοστό από το στοίχημα στις ΠΑΕ.

Ολοι μιλάνε για στοίχημα αξίας, γνωρίζουν άραγε τι είναι αυτό; Το foxbet.gr σου επεξηγεί στον πλήρως επεξηγηματικό οδηγό του το τι ακριβώς σημαίνει ο όρος value bet, που χρησιμοποιείται, πότε ένα στοίχημα είναι value και άλλα πολλά

Ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την αποχώρησή του από την συνεδρίαση της Super League, τόνισε ότι θα δοθεί παράταση στην Κάρτα Φιλάθλου η οποία θα προβλεφθεί με νομοθετική παρέμβαση τις επόμενες ημέρες.  Η παράταση θα είναι μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, ωστόσο η Λίγκα με πρωτοβουλία των μεγάλων ομάδων θα καταθέσουν αίτημα για εκ νέου παράταση, καθώς κυρίως τα μεγάλα κλαμπ έχουν πολύ κόσμο και δεν θα προλάβουν να λύσουν τα ζητήματα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Το αίτημα, μάλλον θα γίνει δεκτό.

«Δέχτηκα με χαρά την πρόσκληση να παρευρεθώ στη συνεδρίαση και αποχωρώ με ικανοποίηση. Είχαμε έναν ειλικρινή διάλογο, έθεσα τα ζητήματα που αφορούν την ευταξία στα γήπεδα και την τήρηση των νόμων, ενώ άκουσα προβλήματα, προτάσεις και ιδέες. Συζητήσαμε εκτενώς και σε πνεύμα ειλικρίνειας. Η κυβέρνηση θέλει τις σχέσεις της να τις διαπερνά η ειλικρίνεια και η κατανόηση των διαφορετικών απόψεων που μπορεί να υπάρχουν. Είμαστε σε καλό δρόμο για να λύνουμε προβλήματα κι όχι να τα παρατηρούμε, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή είναι η δουλειά της κυβέρνησης», ανέφερε αρχικά ο Υφυπουργός Αθλητισμού για να σταθεί στη συνέχεια στην Κάρτα Φιλάθλου.

«Μου ζήτησαν μια παράταση για την κάρτα φιλάθλου και θεωρώ πως θα πρέπει να δοθεί. Θα δούμε το εύρος της. Θα πρέπει να προβλεφθεί αυτό με νομοθετική παρέμβαση, αλλά είναι ένα μέτρα που θα προωθήσει την ευταξία στα γήπεδα και θα μας επιτρέψει να έχουμε φιλάθλους και οικογένειες που δεν θα κινδυνεύουν. Από το να εφαρμοστεί προβληματικά, καλύτερα να εφαρμοστεί με καθυστέρηση. Να υπάρχει κοινωνική ειρήνη και να μην κινδυνεύει κανένας, θεατής ή εργαζόμενος».

Για τα επεισόδια μακριά από τα γήπεδα, δήλωσε: «Η οπαδική βία πρέπει να αντιμετωπιστεί με πιο σύνθετο τρόπο. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο ώστε τα γήπεδα να μην είναι νησίδες παρανομίας, αλλά να είναι ενταγμένα στη νομιμότητα. Οι προσπάθειές μας έχουν αποδώσει, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε».

Τέλος, για το πρωτάθλημα, είπε: «Είναι νωρίς. Θέλω να είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε φέτος ένα καλύτερο πρωτάθλημα».

Ποσοστό από στοιχηματικές στις ΠΑΕ

Όπως ενημέρωσε κατά την έξοδό του, ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Στράτος, υπήρξε δέσμευση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή ότι θα υπάρχει ποσοστό από το στοίχημα το οποίο θα δίνεται ειδικά για το ποδόσφαιρο. Όπως διευκρίνισε ο Αλέξης Κούγιας, αυτό δεν θα αφορά μόνο τον ΟΠΑΠ, αλλά όλες τις στοιχηματικές εταιρείες. Ο Κοτονής ενημέρωσε ότι αυτό είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, όσον αφορά τα προαπαιτούμενα για την διαδικασία αδειοδότησης των στοιχηματικών. Νεότερα θα υπάρξουν σύντομα, όταν και θα τεθεί το συγκεκριμένο θέμα σε διαβούλευση. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ικανοποίησε πολύ τους εκπροσώπους των ομάδων.

To Top