Παράταση στο θρίλερ της Κύπρου

Έτοιμο να συζητήσει το σχέδιο της νέας πρότασης που θα προτείνει η Κύπρος, δηλώνει σε ανακοίνωσή του το Eurogroup, που συνεδρίασε σε τηλεδιάσκεψη.

Στην ανακοίνωση τονίζεται η μεγάλη σημασία της διασφάλισης των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ, αλλά σε κανένα σημείο δεν αναφέρει αν τελικώς διασφαλίζονται και αυτές. Αντιθέτως παραπέμπει σε νέα ανάλυση από την Τρόικα

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Το Eurogroup πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη να προβεί σε απολογισμό των εξελίξεων στην Κύπρο. Το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές αρχές ένα σχέδιο νέας πρότασης, περιμένει από τις κυπριακές αρχές να είναι έτοιμο να παρουσιαστεί το συντομότερο δυνατό. To Eurogroup στη συνέχεια, με βάση την ανάλυση της Τρόικας που πρέπει να ετοιμαστεί, είναι έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής, με παράλληλο σεβασμό των παραμέτρων που έχουν οριστεί από το προηγούμενο Eurogroup. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων, οι αρχές της Κύπρου θα πρέπει να αρχίσουν νομοθετούν τα στοιχεία μιας τέτοιας συμφωνίας.

Το Eurogroup επιβεβαιώνει τη σημασία της πλήρους εγγύησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξακολουθούν να είναι έτοιμα να βοηθήσουν τον κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες και είναι έτοιμα για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της.

Πηγή: protothema.gr

To Top