«Παρέμβαση» Άρη στην «καυτή» ατζέντα της λίγκας! Στο τραπέζι τα χρέη, αλλά και οι μεταγραφές

Ιδιαίτερα σημαντικό για την πορεία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου κρίνεται το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ λίγκας το οποίο θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής (13.00).

Ο Άρης στην ολομέλεια της διοργανώτριας θα εκπροσωπηθεί από τους Χρήστο Γρόλλιο, Αντώνη Ζαμπέτα, όπου και θα συζητηθούν προτάσεις αναφορικά με τα πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, όπως κι άλλα σοβαρά θέματα που αφορούν στη βιωσιμότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από τα κυρίαρχα ζητήματα είναι η πρόταση που ετοιμάζεται να καταθέσει η Σούπερ λίγκα στην ΕΠΟ σχετικά με τις οφειλές που προέρχονται από αποφάσεις που έχουν τελεσιδικήσει στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα.

Το κομμάτι αυτό ενδιαφέρει άμεσα τους κίτρινους που βρίσκεται σε διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99, έχοντας ουσιαστικά απέναντι την ομοσπονδία που επικαλείται το αυτοδιοίκητο βάζοντας εμπόδια στην προσπάθεια εξυγίανσης μέσω των πτωχευτικών διατάξεων του νόμου.

Η Σούπερ λίγκα θα ζητήσει οι οφειλές (άνω των 100 χιλιάδων ευρώ) να καταβάλλονται σε 36 δόσεις αντί 10  που ισχύει σήμερα σε αθλητές, προπονητές, ατζέντηδες κτλ. για χρήματα που έχουν επιδικαστεί τελεσίδικα.

Στο τραπέζι και οι μεταγραφές

Θα εξετασθεί εκ νέου το πλαίσιο που αφορά στις μεταγραφές των ομάδων που δεν έχουν εξασφαλίσει αδειοδότηση όπως είναι ο Άρης. Σε αυτό το κομμάτι θα ζητηθεί να επιτραπούν οι ανανεώσεις πέραν των τριών μεταγραφών.

Με άλλα λόγια να έχει η ομάδα το δικαίωμα να ανανεώσει (μόλις ολοκληρωθεί) και όχι να επεκτείνει το συμβόλαιο ενός ποδοσφαιριστή -ξένου ή άνω των 24 χρόνων- προκειμένου να μη λογίζεται ως μεταγραφή.

Kάποιες από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι στην κατεύθυνση και της ελάφρυνσης αλλά και του μεγαλύτερου περιορισμού. Για παράδειγμα, είναι πιθανό να επιτραπούν και τρεις ανανεώσεις συμβολαίων (σε συμβόλαια που λήγουν και όχι επέκταση). Παράλληλα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μπει πλαφόν. Δηλαδή, στις τρεις μεταγραφές άνω των 24 ετών που θα μπορεί να κάνει η μη αδειοδοτημένη ΠΑΕ, το κόστος να είναι περιορισμένο (να μην της επιτρέπεται να δώσει π.χ. ένα εκατομμύριο για να πάρει παίκτη). Τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η ΕΠΟ αλλά κατά 99,9% θα γίνει αυτό που θα αποφασίσει η λίγκα.

Όλα αυτά αποτελούν σκέψεις οι οποίες θα πέσουν στο τραπέζι με σκοπό να γίνει διαλλακτικότερη η ΕΠΟ μπροστά στον κίνδυνο που εγκυμονεί από την συνεχόμενη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας που πλήττει όλο και περισσότερο το χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού. Ο Άρης θα κάνει τη δική του «παρέμβαση» στα καυτά αυτά ζητήματα.

 

To Top