Παρέμβαση Αυγενάκη στο πάρτι ασυδοσίας της ΕΠΟ για αφαίρεση βαθμών και… ντου παραγόντων!

Παρέμβαση Αυγενάκη στο πάρτι ασυδοσίας της ΕΠΟ γι αφαίρεση βαθμών και… ντου παραγόντων! 

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Την παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη προκάλεσε η τροποποίηση που υπάρχει στον ΚΑΠ, που θα συζητηθεί αύριο την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και αφορά την πολυϊδιοκτησία, την αφαίρεση βαθμών και τις ποινές-χάδι για… ντου παραγόντων με όπλα στο γήπεδο!

Με απλά λόγια, στο νέο ΚΑΠ ένας κάτοχος μετοχών κάτω του 5% σε μία ΠΑΕ, μπορεί να ασκεί διοίκηση σε άλλη ΠΑΕ, κάτι που δεν υπάρχει έως τώρα και αντίκειται στη νομοθεσία.

Από τη ΓΓΑ λεγόταν πως σε περίπτωση που περάσει το θέμα από την εκτελεστική επιτροπή θα «ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και ΕΠΟ», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Αθλητισμού επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, προκειμένου να μάθει εάν αληθεύουν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το συγκεκριμένο θέμα και να του ζητήσει να μην υπάρξει τροποποίηση του ΚΑΠ προς αυτήν την κατεύθυνση. Επίσης ο κ. Αυγενάκης φέρεται να διατύπωσε την αντίθεσή του στην τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα από τον οποίον εξαλείφεται η ποινή αφαίρεσης βαθμών για περιπτώσεις επεισοδίων, όπως και η φωτογραφική αλλαγή προκειμένου να πέσει η ποινή των τριών χρόνων απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα σε ένα, στον ομογενή από την Ρωσία επιχειρηματία!

Ο Αυγενάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα κάνει παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ αλλά δεν θα κάνει και την παραμικρή έκπτωση για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας και προσυνεννοημένων αγώνων.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και ζήτησε να μη τεθεί στην εκτελεστική επιτροπή το θέμα της πολυμετοχικότητας. Μάλιστα, ο Υφυπουργός ξεκαθαρίζει ότι δεν θα κάνει έκπτωση για την ασυδοσία του ποδοσφαίρου.

Η δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη: 

«Στις τηλεφωνικές μου επικοινωνίες με τον κ. Γραμμένο και τον κ. Λυσάνδρου, προειδοποίησα για το παράνομο της πρόθεσης της ΕΠΟ να τροποποιήσει τον ΚΑΠ, επιτρέποντας την πολυιδιοκτησία, δηλαδή τη δυνατότητα κατοχής μετοχών σε περισσότερες από μία ΠΑΕ και ζήτησα να αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα κάθε τέτοια σκέψη. Επισήμανα, επίσης, την αναγκαιότητα διαβούλευσης ολίγων ημερών, για τις όποιες αλλαγές σχεδιάζονται στους Πειθαρχικούς Κώδικες σε θέματα βίας, καθώς με τις FIFA/UEFA, ΕΠΟ και Super League, στις πρόσφατες συναντήσεις μας, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για να συνδιαμορφώσουμε μια κοινή κουλτούρα και να έχουμε αρμονικό βηματισμό σ’ αυτό το ζωτικό ζήτημα.

Δεν προτίθεμαι να κάνω καμία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, άλλωστε το δήλωσα μετά από κάθε θεσμική συνάντηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Αυτοδιοίκητο, όμως, δεν σημαίνει και ασυδοσία. Δεν προτίθεμαι, ωστόσο, να επιτρέψω την παραμικρή έκπτωση στους απαραίτητους χειρισμούς, τους οποίους απαιτεί η κοινωνία, για τη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και προσυνεννοημένων αγώνων. Σ’ αυτόν τον αγώνα για εξωραϊσμό του ποδοσφαιρικού τοπίου ή θα είμαστε όλοι μαζί στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης ή, ως Κυβέρνηση, θα είμαστε σταθερά απέναντι σ’ όποιον προσπαθήσει να βάλει εμπόδια».

To Top