«Παρέμβαση» Ερασιτέχνη για ΠΑΕ, ΚΑΕ και Λέσχη!

Στις κινήσεις που γίνονται για την εξεύρεση λύσης στην ΠΑΕ Άρης αλλά και στην ΚΑΕ, ενόψει της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Λέσχης και φυσικά στον ρόλο του ΑΣ στις διαδικασίες αυτές, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Νίκος Παπαδόπουλος. Μια παρέμβαση σημαντική σχετικά με τις κρίσιμες εξελίξεις στον κιτρινόμαυρο σύλλογο.

Με αφορμή την κοπή πίτας του ΑΣ Άρης, ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε: «Ο Άρης είναι ενιαίος, η αρειανή οικογένεια είναι πολύ μεγάλη και έχει πολύ μεγάλη δυναμική. Κόψαμε και φέτος την πίτα μας και ήταν όλο το οικοδόμημα του Άρη εκεί σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε και απέδειξε ότι στηρίζει τον σύλλογο. Αυτό που απαιτείται τώρα είναι συσπείρωση, καθαρό μυαλό και ψυχραιμία».

Για την γενική συνέλευση της Λέσχης Φίλων Άρη, που προσπαθεί να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια και της ΚΑΕ εκτός από την ΠΑΕ: «Η Λέσχη είναι ένα πολύ δυναμικό κομμάτι της οικογένειας του Άρη, βοηθά οικονομικά και όχι μόνο την ΠΑΕ και ως μεγαλομέτοχος εκλέγει τις διοικήσεις της ομάδας. Το ζήτημα με την ΚΑΕ είναι ότι έχει ιδιοκτήτες που κατέχουν το μετοχικό κεφάλαιο, εμείς ως ερασιτέχνης έχουμε το 10% της ΚΑΕ βάση του νόμου, και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ είναι άνθρωποι της Αρειανής οικογένειας, που έχουν περάσει από την διοίκηση της ομάδας και έχουν προσφέρει πολλά. Στην ΚΑΕ σαφώς υπάρχει διοικητικό πρόβλημα, διοικητικό αδιέξοδο για πολλούς και όλοι αυτή την στιγμή είμαστε κοντά προσπαθώντας να δώσουμε μια λύση, η οποία κυρίως μεταφράζεται σε οικονομική ενίσχυση, τέτοιες λύσεις χρειάζεται τώρα η ΚΑΕ. Εμείς ως ΑΣ δεν θέλουμε να πάει η ομάδα σε μια διοίκηση Πρωτοδικείου και θέλουμε να βρεθούν κάποιοι άνθρωποι να αναλάβουν το βάρος και να πάρουν την σκυτάλη από τον κ. Δαμιανίδη ώστε να συνεχιστεί η πορεία της ομάδας. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να βρεθούν άνθρωποι να αναλάβουν την ομάδα και για αυτό γίνονται ζυμώσεις το τελευταίο διάστημα. Τις αποφάσεις πάντως θα τις πάρουν οι μέτοχοι της ΚΑΕ, εμείς ως ερασιτέχνης και η Λέσχη είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε σε αυτό. Δεν έχουμε όμως κάτι χειροπιαστό τώρα αλλά θέλουμε όλοι να καταλάβουν ότι η ομάδα δεν πρέπει να πάει σε λύση Πρωτοδικείου. Αυτό προσπαθούμε και θα συζητήσουμε μια τέτοια λύση μόνο την ύστατη στιγμή, αν δεν υπάρξει καμία άλλη λύση. Για αυτό θέλουμε οι μέτοχοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, είναι άνθρωποι της οικογένειας του Άρη, μπορούν να εμπνεύσουν τον κόσμο της ομάδας και έχουν προσφέρει πολλά και στο παρελθόν, αυτοί πρέπει να δώσουν την λύση ελπίζουμε ότι θα συμβεί και δεν θα αναγκαστούμε να πάμε σε λύση Πρωτοδικείου, κάτι που έγινε μόνο σε εποχές που η ομάδα είχε μεγαλομετόχους όπως ο Καρακίτσος».

Για το θέμα των επενδυτών της ΠΑΕ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «Εμείς ως ερασιτέχνης έχουμε το 33% της ΠΑΕ, έχουμε το 10% βάση του νόμου και το υπόλοιπο ποσοστό προέκυψε μετά από κεφαλαιοποιήσεις χρεών της ΠΑΕ προς τον ερασιτέχνη. Πάντοτε όμως συνηγορούμε στις αποφάσεις της Λέσχης σχετικά με την διοίκηση της ΠΑΕ και η Λέσχη θα ρωτήσει και θα μας ενημερώσει στην συνέχεια για τις εξελίξεις αναφορικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον. Εμείς δεν έχουμε ακόμη ενημέρωση για την πρόταση που υπάρχει, θέλω να πιστεύω όμως ότι θα είναι μια σωστή λύση αλλά θα πρέπει πρώτα να την ακούσουμε και μετά να αποφασίσουμε σχετικά. Ο ΑΣ είναι ο ιδιοκτήτης του γηπέδου και εικάζω τώρα (γιατί δεν γνωρίζω την πρόταση που θα έρθει) ότι αν αφορά και την περιουσία του ερασιτέχνη θα πρέπει να μελετηθεί πολύ σοβαρά. Πρώτα όμως θα περιμένουμε την γενική συνέλευση της Λέσχης γιατί πρέπει να μάθουμε ακριβώς τι είναι αυτή η πρόταση επενδυτικού ενδιαφέροντος».

Στην ερώτηση αν στην συνέχεια προχωρήσει και ο Ερασιτέχνης σε γενική συνέλευση: «Όλα θα εξαρτηθούν από το περιεχόμενο της πρότασης που θα έρθει, αν αφορά και το γήπεδο τότε θα πρέπει και ο ερασιτέχνης να κάνει γενική συνέλευση για να ληφθούν αποφάσεις. Αν όχι τότε, ως μέλη της Λέσχης, θα συνηγορήσουμε στην απόφαση που θα ληφθεί από τα μέλη της Λέσχης. Ο ερασιτέχνης και η Λέσχη είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες για την περιουσία του συλλόγου».

Ερωτηθείς αν θεωρεί πιθανό να έρθει ένας επενδυτής στην ΠΑΕ που θα τα αναλάβει όλα και θα αλλάξει το μοντέλο διοίκησης του Άρη  με την Λέσχη, ο Παπαδόπουλος είπε: «Είναι τέτοιο το περιβάλλον σήμερα που δεν νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό να έρθει μια τέτοια πρόταση και να βρεθεί κάποιος που θα θέλει να αναλάβει τα πάντα μόνος και να πορευτεί με αυτό τον τρόπο. Συνεπώς θεωρώ ότι η Λέσχη θα συνεχίσει να υπάρχει, να ελέγχει τις διοικήσεις της ΠΑΕ και ο κόσμος φυσικά να συμμετέχει σε όλες τις αποφάσεις για την ομάδα».

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΑΣ: «Τα τμήματα του ερασιτέχνη έχουν πολύ συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα και με βάση αυτά λειτουργούν, είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε πρωταθλητισμό σε όλα τα τμήματα. Οι πόροι, τα έσοδα έχουν μειωθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια και έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό αλλά μπορούμε να δώσουμε βάση στις υποδομές και στην παραγωγή αθλητών. Αυτό πιστεύω ότι στον Άρη το κάνουμε πολύ καλά, έχουμε 20 τμήματα και προσπαθούμε να βγάλουμε αθλητές για την ομάδα, να προωθούμε όσους αξίζουν. Έχουμε όμως πάνω από 2.500 αθλητές στον σύλλογο και δεν είναι δυνατό να κάνουν πρωταθλητισμό όλοι, οπότε η προσφορά κοινωνικού έργου είναι η βασική προτεραιότητα, θέλουμε να κρατήσουμε όλα τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και να διαμορφώσουμε σωστά τον χαρακτήρα τους».

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε και για την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδα φέτος: «Δεν θα ήθελα να πω για τις ατυχίες και όχι μόνο που είχαμε από την αρχή της χρονιάς, έγιναν πολλά φέτος αλλά τώρα η ομάδα δείχνει να έχει αποκτήσει ταυτότητα και εμπνέει τον κόσμο του Άρη. Ο νέος προπονητής κάνει καλή δουλειά και στόχος είναι να βγει η ομάδα στην Ευρώπη, να είναι στην πεντάδα. Ο Άρης όταν αγωνίζεται στην Ευρώπη πάντοτε φέρνει διακρίσεις ενώ η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου θα είναι και μια πολύ σημαντική οικονομική ανάσα για την ΠΑΕ. Έχουμε ακόμη δρόμο στο πρωτάθλημα, απομένουν 9 παιχνίδια και είναι όλα δύσκολα, ελπίζω την Κυριακή η ομάδα να ανταπεξέλθει να μπορέσει να κάνει μια μεγάλη νίκη».

* Οι δηλώσεις έγιναν στον «Libero».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

 

To Top