Παρέμειναν οι εκκρεμότητες στο θέμα της βίας, θα υπάρξει νέα συνάντηση

Ολοκληρώθηκε ύστερα από περίπου τρεις ώρες η συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, τον πρόεδρο της Super League 1, Μηνά Λυσάνδρου, αλλά και τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ.

Οι επικεφαλής του ποδοσφαίρου αποχώρησαν από το Υπουργείο χωρίς να κάνουν δηλώσεις και όπως φαίνεται άφησαν εκκρεμότητες αναφορικά με το θέμα της βίας.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το soccerplus.gr από το Υπουργείο αναφέρουν ότι ο αγώνας για την αντιμετώπιση της βίας είναι κοινός και ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες πάντα στο πλαίσιο ενός γόνιμου διαλόγου, με καθαρές προθέσεις.

Οπως έχει γίνει γνωστό, η ΕΠΟ με τη σύμφωνη γνώμη της Super League 1, έχει αφαιρέσει από τον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κώδικα τις ποινές αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια οπαδών στα γήπεδα, κάτι με το οποίο φέρεται να διαφωνεί η πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού.

Στην ατζέντα συμπεριλήφθηκε και η σύσταση μέσα στον Αύγουστο μίας ειδικής επιτροπής με experts από FIFA / UEFA και μέλη από ΕΠΟ και Λίγκα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της βίας. Για την ειδική επιτροπή είχε συζητήσει ο Αυγενάκης και με τους Λάκοβιτς, Ρηγόπουλο την περασμένη εβδομάδα.

To Top