Παρέμεινε Ολυμπιακό άθλημα η πάλη!

Η πάλη θα παραμείνει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και στους Αγώνες του 2020, στο Τόκιο, αλλά και σε αυτούς του 2024!

Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά τη διάρκεια της 125ης συνόδου της ΔΟΕ στο Μπουένος Αϊρες, καθώς το εν λόγω άθλημα επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία του σκουός και του μπέιζμπολ/σόφτμπολ, που διεκδικούσαν, επίσης, την είσοδό τους στο πρόγραμμα.

Η πάλη πήρε την (απαραίτητη) απόλυτη πλειοψηφία μεταξύ των 95 μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, συγκεντρώνοντας 49 ψήφους, σε αντίθεση με την κοινή υποψηφιότητα του μπέιζμπολ και του σόφτμπολ, που πήραν 24 και 22 ψήφους αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καναδός – μέλος της ΔΟΕ – Ντικ Πάουντ ζήτησε ν΄ αναβληθεί η λήψη της σχετικής απόφασης ως τον Φεβρουάριο, όμως, η πρότασή του απορρίφθηκε.

Επίσης, λίγη ώρα μετά την απόφαση της ΔΟΕ να παραμείνει η πάλη ολυμπιακό άθλημα τουλάχιστον ως το 2024, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η ΔΟΕ πήρε σήμερα την σωστή απόφαση. Η πάλη παραμένει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως αυτονόητα αρμόζει σ΄ ένα άθλημα που συνδέει αρμονικά τους αρχαίους με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα, η Πολιτεία δήλωσε την ξεκάθαρη και αμέριστη υποστήριξή της στο αίτημα της παραμονής της πάλης στο Ολυμπιακό πρόγραμμα».

To Top