Παρί Σεν Ζερμέν: Οριστικό «αντίο» στο «Parc des Princes» μετά από 50 χρόνια

Οι διαπραγματεύσεις της Παρί Σεν Ζερμέν με τον δήμο του Παρισίου για την αγορά του «Parc des Princes» ναυάγησαν κι έτσι οι πρωταθλητές Γαλλίας θα χρειαστεί να αποχαιρετίσουν την έδρα τους.

Λέει «αντίο» στο «Parc des Princes» η Παρί Σεν Ζερμέν μετά από 50 χρόνια! Το στάδιο της γαλλικής πρωτεύουσας αποτέλεσε το «σπίτι» των Παριζιάνων τα τελευταία 50 χρόνια, από το 1974 κι έπειτα, ωστόσο, όπως φαίνεται, οι πρωταθλητές Γαλλίας μετρούν πλέον αντίστροφα για την αποχώρησή τους από αυτό.

Το «Parc des Princes» δεν ανήκε ποτέ στην Παρί. Ο γαλλικός σύλλογος το νοίκιαζε όλα αυτά τα χρόνια, όμως πλέον επιθυμούσε να το αγοράσει και να προχωρήσει στην ανάπλαση και την ανάπτυξή του. Ωστόσο, οι σκληρές διαπραγματεύσεις με τον Δήμο Παρισίου έπεσαν στο κενό, η χρυσή τομή δεν βρέθηκε ποτέ και η κατάσταση έφτασε στο… απροχώρητο.

«Το θέμα τελείωσε. Είναι εύκολο να πούμε πλέον πως το στάδιο δεν είναι προς πώληση. Ξέραμε τι θέλαμε, αλλά σπαταλήσαμε πολλά χρόνια προσπαθώντας να το αγοράσουμε. Τώρα τελείωσε, θέλουμε να φύγουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του την Πέμπτη (08/02) ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί, πρόεδρος της Παρί.

Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας είχε ταχθεί ανοικτά κατά της πώλησης του γηπέδου, που «αποτελεί κληρονομιά της πόλης», και εν τέλει πήρε τη… νίκη, αναγκάζοντας την Παρί Σεν Ζερμέν να βγει σιγά σιγά στην αγορά για το επόμενό της «σπίτι».


To Top