ΜΠΑΣΚΕΤ

Παραγωγική διαδικασία και πρωταθλητισμό συνδυάζουν οι ακαδημίες μπάσκετ του Άρη!

Οι έφηβοι του Άρη δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τα σκήπτρα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όμως ουδείς μπορεί να μιλήσει για αποτυχία, αν αναλογιστεί ότι ήδη τρία μέλη (Πουλιανίτης, Μήτογλου, Φλιώνης) αυτής της ομάδας προπονούνται με τους άνδρες και οι δύο έχουν πάρει και λεπτά συμμετοχής στην φετινή Α1.

Οι ακαδημίες μπάσκετ του Άρη δουλεύουν με συνέπεια και οργάνωση και πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη παικτών που θα βοηθήσουν την πρώτη ομάδα. Φέτος το εφηβικό τμήμα του Άρη κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και πήρε την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα έχοντας την νεανικότερη ομάδα και όποιος γνωρίζει τον χώρο, αντιλαμβάνεται ότι σε αυτές τις ηλικίες και το ένα έτος διαφορά παίζει μεγάλο ρόλο.

Από αυτήν την ομάδα, που έφτασε ένα παιχνίδια μακριά από το… ριπίτ στο πανελλήνιο μόλις τέσσερις παίκτες δεν θα συνεχίσουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο, γιατί ξεπέρασαν το όριο ηλικίας. Οι υπόλοιποι εννιά παίκτες του φετινού ρόστερ θα επιστρέψουν έχοντας έναν χρόνο εμπειριών στα πόδια τους.

Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ διατηρεί πέντε παίκτες από το φετινό ρόστερ, ο Παναθηναϊκός τρεις παίκτες, ο Πανιώνιος και ο Μαντουλίδης δύο παίκτες. Ενδεικτικά αναφέρονται αυτές οι ομάδες γιατί υπήρξαν φέτος οι μεγάλοι αντίπαλοι του Άρη, που ήταν η μοναδική ομάδα με στόχο την κορυφή η οποία είχε δύο παίδες στο ρόστερ της (Καρασίμος, Πασχαλίδης).

Ο Άρης συνδυάζει την παραγωγική διαδικασία και τον πρωταθλητισμό από τις μικρές ηλικίες και ετοιμάζει παίκτες για την πρώτη ομάδα με συνέπεια. Το εφηβικό και οι κορασίδες κατέκτησαν το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, οι παίδες πήραν την τρίτη θέση και οι νεανίδες την δεύτερη θέση, αποδεικνύοντας στην πράξη του λόγου το αληθές…

 

 

To Top