Παραιτήθηκε ο Κούπερ από την Σανταντέρ

Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία της Ράσινγκ Σανταντέρ ο Έκτορ Κούπερ, ο οποίος αποχαιρέτησε τους παίκτες πριν από την σημερινή απογευματινή προπόνηση. Ο Αργεντινός πρώην προπονητής του Άρη αφήνει την -ταλαιπωρημένη από τεράστια οικονομικά προβλήματα- Σανταντέρ ως ουραγό, με μία νίκη σε 13 αγώνες.

Ο Κούπερ δεν κάθισε να επιβλέψει την σημερινή προπόνηση, όπως περίμεναν οι παίκτες, αλλά αντίθετα τους ενημέρωσε για την αποχώρησή του και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στα γραφεία του συλλόγου, για να συζητήσει τη λύση του συμβολαίου του.

Προφανής αιτία για το «διαζύγιο» των δύο πλευρών είναι τα άσχημα αγωνιστικά αποτελέσματα, αφού η Ράσινγκ Σανταντέρ βρίσκεται στην 20ή και τελευταία θέση της Πριμέρα Ντιβισιόν, με 9 βαθμούς έπειτα από 13 αγώνες, απέχοντας 3 βαθμούς από τη γραμμή της σωτηρίας.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο σύλλογος αντιμετωπίζει πολύ βαθύτερα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, αφού έχει κάνει αίτηση πτώχευσης και έχει διορισμένη διοίκηση, η οποία «μπλόκαρε» σχεδόν όλες τις μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι, για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων.

Το πιθανό κόστος της αποζημίωσης του Κούπερ έμοιαζε να τον κρατά στη θέση του, παρά τις σκέψεις των διοικούντων να προχωρήσουν σε αντικατάστασή του νωρίτερα. Τελικά, όμως, ο ίδιος ο πρώην τεχνικός του Άρη διευκόλυνε την κατάσταση, προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα.

Εναντίον του, μάλιστα, είχε στραφεί την περασμένη Παρασκευή ο Αλέξανδρος Τζιόλης, που δήλωσε δημόσια την πρόθεσή του να φύγει από την Σανταντέρ εφόσον δεν έπαιρνε περισσότερες ευκαιρίες, αιφνιδιάζοντας με την κίνησή του.

Η ειρωνεία για τον Αργεντινό τεχνικό είναι ότι η «χαριστική βολή» ήρθε προχθές στη Μαγιόρκα (ήττα με 2-1), εκεί όπου είχε μεγαλουργήσει στον πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής καριέρας του.

Ο Έκτορ Κούπερ γίνεται ο δεύτερος προπονητής που χάνει τη δουλειά του στη φετινή Πριμέρα Ντιβισιόν, έπειτα από τον Μίκαελ Λάουντρουπ, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη Μαγιόρκα.

To Top