Παραμένει στις κορυφαίες αήττητες έδρες στην Ευρώπη ο Άρης – Οι ανατροπές και η κατάταξη

Η ήττα της Παρί Σεν Ζερμέν από την εκπληκτική Μπαρτσελόνα με 1-3 το βράδυ της Τετάρτης στο Παρίσι, σήμανε το τέλος του αήττητου στο 34ο εντός έδρας παιχνίδι για τους Παριζιάνους στο οποίο παραμένουν αήττητοι εντός έδρας! Στην τρίτη θέση ο Άρης, αν και πρώτος στόχος αυτή τη στιγμή για τους “κιτρινόμαυρους” πρέπει να είναι η επιστροφή στη Super League και μετά τα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Η μόνη ομάδα που μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ των 33 αγώνων, ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης αλλα στην ήττα από τη Σάλκε με 3-4 στις 10 Μαρτίου έχασε στο 22ο παιχνίδι το αήττητο στο Μπερναμπέου.

Πλέον την κορυφαία επίδοση σε όλη την Ευρώπη, έχει η Μπολόνια που έχει να αγωνιστεί πολλά χρόνια στην Ευρώπη και φέτος αγωνίζεται στη Serie B της Ιταλίας με την Ίπσουιτς (βολοδέρνει τα τελευταία χρόνια ανάμεσα σε Premier League και κυρίως σε Championship), αλλά και τον Άρη να ακολουθούν με 31 και 26 αήττητα παιχνίδια στην έδρα τους.

Η τελευταία φορά που οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν στην Ευρώπη, ήταν στις 15 Φεβρουαρίου 2011 με εκείνο το 0-0 απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι. Το ρεκόρ του «Θεού του πολέμου» είχε αρχίσει μετά την εντός έδρας με 2-1 από την Ούιπεστ (για το Κύπελλο Εκθέσεων) το 1968.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το να κατέχει μια ελληνική ομάδα την 3η καλύτερη επίδοση σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε αυτόν τον τομέα, μόνο αμελητέο δεν είναι. Να προσθέσουμε οτι οι κίτρινοι σε αυτούς τους 26 αήττητους αγώνες τους, μετρούν 12 νίκες και 14 ισοπαλίες.

Αναλυτικά η σχετική κατάταξη:

33 Μπολόνια

31 Ίπσουιτς

26 Άρης

23 Φούλαμ

22 Σαραγόσα

Πηγή: yellownews.gr

To Top