Παραμένουν στο Top 10 Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

Παρά τους πρόωρους αποκλεισμούς τους στη Νέα Υόρκη, Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα βγουν εκτός της πρώτης δεκάδας της παγκόσμιας κατάταξης την προσεχή Δευτέρα (11/9).

Ο Στέφανος είναι αυτή τη στιγμή στο Νο.5 του live ranking (+2), καθώς έχασε μία θέση ο Γιάνικ Σίνερ και τέσσερις ο Κάσπερ Ρουντ.

Aν ο Αντρέι Ρούμπλεφ νικήσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στα προημιτελικά, τότε ο Τσιτσιπάς θα πέσει στο Νο.6, ενώ θα πάει στο Νο.8, αν ο Τέιλορ Φριτζ (που παίζει στους «8» με τον Νόβακ Τζόκοβιτς) περάσει στον τελικό και ο Σάσα Ζβέρεφ πάρει τον τίτλο. Αν συμβεί ένα από τα δύο, τότε θα παραμείνει στο Νο.7.

Υπάρχει, δηλαδή, σοβαρή πιθανότητα να είναι στο Top 5 μετά την ολοκλήρωση του US Open (ήττα Ρούμπλεφ στα προημιτελικά, ήττα Φριτζ πριν τον τελικό, ήττα Ζβέρεφ στον τελικό ή νωρίτερα).

Η Σάκκαρη, από την πλευρά της, είναι στο Νο.8 στο live ranking και θα βρεθεί στο Νο.9 αν η Καρολίνα Μούχοβα ξεπεράσει το εμπόδιο της Σοράνα Κιρστέα και προκριθεί στα ημιτελικά.

Στην χειρότερη περίπτωση θα πέσει στο Νο.10 και αυτό θα γίνει μόνο αν κάποια από τις Γέλενα Οσταπένκο, Μάντισον Κις και Τσινγουέν Ζενγκ κατακτήσει τον τίτλο.

Σε ό,τι αφορά το Race, o Στέφανος στο live είναι στο Νο.6 (-1) και θα τον προσπεράσει ο Τέιλορ Φριτζ στην περίπτωση που πετύχει δύο ακόμα νίκες. Η Μαρία έχει μείνει αρκετά πίσω (Νο.15 στο live), όμως υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι βαθμοί μέχρι το φινάλε της σεζόν και θα το παλέψει ως το τέλος.

Υπενθυμίζεται ότι στο ATP Finals και στο WTA Finals περνούν οι οκτώ καλύτεροι της φετινής σεζόν σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.

To Top